13|01

Mart aan de slag bij nieuwe Oranje U22

Sinds november is het Nederlandse volleybal een vertegenwoordigend team rijker: Oranje U22 (onder 22 jaar). Naast een bijzondere samenstelling van de staf met clubcoaches Arjan Taaij (Amysoft Lycurgus) en Redbad Strikwerda (Draisma Dynamo), maakt ook onze Mart de Groot deel uit van dit nieuwe team.

Mart aan de slag bij nieuwe Oranje U22

Foto: Pim Waslander

Oranje U22 is op initiatief van voormalig technisch directeur van de Nevobo, Joop Alberda, gestart. De bedoeling is om talentvolle volleyballers beter voor te bereiden op een mogelijke overstap naar het grote Oranje.

Oranje U22 traint gedurende het Eredivisieseizoen iedere maandag op Papendal. Na het seizoen wordt het programma geïntensiveerd, met het oog op het EK-kwalificatietoernooi. Dit vindt van 19 tot en met 22 mei plaats in Kosovo. Behalve tegen het gastland speelt Nederland dan ook tegen Slowakije en Azerbeidzjan. De poulewinnaar plaatst zich voor het EK U22, evenals de beste nummer twee van alle poules. De eindronde van het eerste EK U22 wordt van 8 tot en met 17 juli gespeeld in Polen.

Via deze link zie je een video van het nieuwe team en kun je de teamindeling raadplegen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club