25|02

Martijn Michielse over Sliedrecht Sport en de wedstrijd tegen VCN

"Graag zou ik voor de laatste fase van de competitie een beroep willen doen op jouw groots volleybalinzicht en dito schrijverskwaliteiten….’’ Als deze vraag je gesteld wordt, kun je al geen nee meer zeggen, maar dan ligt de lat wel hoog.

Martijn Michielse over Sliedrecht Sport en de wedstrijd tegen VCN

Foto: Pim Waslander

Maar die hoge lat is wel wat Sliedrecht Sport typeert. Als volleyballer van de concullega’s uit Dordrecht (Next Volley) kijk ik met enige jaloezie naar de buren aan de andere kant van het water. Al jaren een toonaangevende jeugdopleiding in Nederland, landskampioen bij de dames en nu ook al enkele jaren een gevestigde naam in de Eredivisie bij de mannen. Tot een paar jaar teug kon ik dan nog zeggen: “maar wij hebben een eigen sporthal, kantine en beach accommodatie’’, maar ook dat hebben ze in Sliedrecht inmiddels super goed voor elkaar.

Des te mooier vind ik het, dat ik nu via een omweg in de keuken kan kijken van Sliedrecht Sport. Als praktijk voor fysiotherapie zijn wij al enkele jaren verbonden aan Heren 1, maar sinds dit jaar ook aan Dames 1 en aan de rest van vereniging. We verzorgen de fysiotherapeutische begeleiding van Dames 1 en 2 en Heren 1 en 2 en maken en begeleiden ook de krachtschema’s voor deze teams. En ook daarin heeft Sliedrecht de lat weer hoger gelegd, want sinds dit jaar kunnen de teams gebruik maken van een eigen krachtruimte in De Basis.

De afgelopen weken hebben we kunnen genieten van de Olympische Spelen. Onze sporters en dan met name de schaatsers hebben het weer super goed gedaan. Persoonlijk vind ik de voorbeschouwingen en de analyses achteraf ook heerlijk om te volgen. Afgelopen zomer heb ik een mooi boekje gelezen van Mark Tuitert en ben ook een fan van zijn podcast, Drive. Hij beschrijft daarin hoe je via een bepaalde mindset en principes scherp en relaxed kan blijven.

Een van de principes vind ik wel erg van toepassing op Sliedrecht Sport: ‘Een kaart is handig, een kompas is beter.’ Denk goed na over waar je heen wilt, maar denk niet in te grote doelen, maar doe wat bij je past. En dat zullen de teams van zaterdagavond ook moeten doen. Richt je op de dingen die je zelf in de hand hebt en maak de juiste keuzes. Het team wat dat het beste doet, wint.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club