20|11

MC1 doet het weer

Vandaag mochten we om 15.00 uur volleyballen tegen Volley2B MC2 in Bergschenhoek. Best een ritje dus op tijd verzameld en op weg. In de auto nog even de wedstrijd aan het begin van het seizoen opgehaald... 0-1 achter, 1-1 gelijk, 1-2 achter, 2-2 gelijk maar uiteindelijk met 3-2 gewonnen. Vandaag maar iets minder spannend maken? De eindstreep komt in zicht, we staan nog steeds bovenaan... het doel is duidelijk!

MC1 doet het weer

De eerste set moesten we ons een paar keer knijpen. Waarom ging dit zo makkelijk. Op een gegeven moment hadden we zestien punten gescoord en hadden alleen onze Charlotte en Benthe nog maar de service gehad. Hierdoor gingen we er iets makkelijker over denken en hebben wat punten laten liggen. Uiteindelijk heeft iedereen deze set één keer de service gehad en mochten we de eerste set op onze naam schrijven: 7-25

De tweede set gingen we iets te makkelijk van start en begonnen zij gewoon sterker. Maar het lag vooral aan ons dat ook deze tweede set, iets minder spannend, wel voor ons was. Wat deze set extra speciaal maakte was dat onze “onderhandse” serveerders de opdracht hadden gekregen het maar gewoon te doen… bovenhands werd het! En dan ging ge-wel-dig! Publiek op de banken en wij gingen zweven. Dit was leuk! Bij allemaal een big smile op het gezicht! 17-25.

Coach Sara zag dat het allemaal goed was en ging haar “foefje” weer toepassen. We gingen weer hollen, rennen en krioelen (lees: systeem spelen), maar ook zeker punten pakken. Omdat we het nog eigen moeten maken ging er ook wel wat mis, maar omdat we erin geloofden lieten we ze nooit teveel uitlopen en hielden de voorsprong: 22-25.

De vierde set trokken we lekker op deze manier door. Onze service was perfect, onze smashes in de hoeken (in ieder geval een aantal ?) en we hebben er ook op gelet dat duidelijk moest zijn voor wie de bal was. Dit nam onze Marrit zo letterlijk dat bij haar “IK” het spel op veld 1 en 2 (wij speelden op 3) stil viel omdat ze daar dachten dat Marrit eraan kwam! ?. Eindstand: 22-25 en dus 0-4 voor ons!!

Maar kort samengevat en dit keer niet bescheiden… het was een heerlijke middag met mooi en goed volleybal. We kijken nu al uit naar volgende week, kunnen we dit dan weer laten zien? Zaterdag 26 november, 09.00 uur in De Basis. Tot dan!!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club