11|03

MC1 gaat voor eerste winst in Hoofdklasse

Het lijkt maanden geleden, maar het is eigenlijk maar (!) één maand. Onze laatste wedstrijd was op 11 februari. Maar wie ons kent … té lang zonder volleybal ? We keken dus uit naar deze wedstrijd en hadden bedacht (gezien hun eerdere uitslagen) dat we vandaag misschien wel wat puntjes konden pakken. Maar uiteraard... eerst zien én voor elkaar krijgen.

De eerste twee sets, zonder teveel te verklappen… ‘this is volleyball’. Goede services, aces, mooie rally’s waarbij het punt al geteld werd, maar de rally toch niet klaar was, duiken, duiken, duiken en vliegen (ja,ja, op verschillende manieren!), vechten voor de bal, blokken, goed praten met elkaar, smashen… Alles zat er in en dus was het meer dan terecht dat wij deze sets op onze naam mochten schrijven (25-23 en 25-21). Wij trots, coach trots en publiek stond op de banken!

En toen set 3. We waren het kwijt. Zo’n compleet ander beeld dan de eerste twee sets. Domme foutjes, minder geluk bij dat gekke net, tegenstander die net wat slimmer was, mindere focus. We kregen het helaas niet voor elkaar om het om te buigen (12-25).

Set vier. We weten dat we het kunnen (zie set 1 en 2), maar speelt de spanning dan toch een te grote rol? Deze set bleven we beter bij en liepen we zelfs tegen het einde iets uit (20-16). Wordt dit onze eerste overwinning van de tweede seizoenshelft? Helaas… het ging uiteindelijk niet zoals we bedacht hadden (20-25).

En dan de allesbeslissende vijfde set die wat rommelig begon door onduidelijkheden bij de tegenpartij. We kwamen er niet lekker in en liepen te snel tegen een achterstand aan. Die trokken we nog wel een beetje bij, maar niet genoeg en uiteindelijk gaven zij gas en lukte het bij ons niet voldoende (8-15).

Het was echt een hele leuke wedstrijd waar alles inzat, maar toch een vervelend gevoel als je 2-0 voor hebt gestaan en dan toch verliest met 2-3. Maar jullie kennen ons! Niet gek te krijgen en we blijven lachen! ? We gaan ons voorbereiden op de return in Dordrecht: zaterdag 1 april. Dit is ook pas weer onze volgende wedstrijd. Dus weer even rust voor ons (die we eigenlijk niet willen ?)