26|11

MC1: onze eerste kampioen van dit seizoen

26 november.... een dag die begon met toch een beetje spanning. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Next Volley op het programma. Onze eerste wedstrijd dit seizoen was uit tegen Next Volley en die wonnen we met 0-4. Maar goed... we hebben er inmiddels wat wedstrijden op zitten, dus de tegenstand bleef een verrassing. Maar dat was niet waar onze spanning vandaan kwam. Er was hogere wiskunde en een portie geluk voor nodig, maar we zouden vandaag kampioen kunnen worden...

MC1: onze eerste kampioen van dit seizoen

Dan moesten wij vandaag met 4-0 winnen en moest de wedstrijd tussen Voltena en Volley2B in 3-2 eindigen. Wie zou winnen maakte niet uit, de uitslag was belangrijk.

Maar ‘even’ die wedstrijd winnen was makkelijker gedacht dan gedaan. Na het inspelen in onze nieuwe profi inspeelshirts van Dutch Floorstore (Bedankt!!!). De eerste set ging prima. Nog niet helemaal wakker (we klagen niet meer over het tijdstip, maar het blijft wel een dingetje) probeerden we onze vorm van vorige week te evenaren. Dat is niet helemaal gelukt, maar gelukkig wel genoeg en de eerste set konden we al snel op onze naam schrijven: 25-10.

Of nu in de tweede set het rekenwerk in onze hoofdjes de overhand kreeg weten we eigenlijk niet, maar deze set werd onnodig spannend. Het ging heel de tijd behoorlijk gelijk op en tegen het einde van de set werd het echt spannend. Gelukkig wonnen we deze set uiteindelijk met 27-25 en kon het rekenen doorgaan. Want alleen bij een uitslag van 4-0 kón het feest worden.

De derde en vierde hadden we het weer iets meer onder controle. Uitslagen: 25-13 en 25-15. En dus 4-0 gewonnen! En werd het dus afwachten…

Zoals gezegd waren we dus afhankelijk van de Voltena tegen Volley2B en deze werd pas om 12:00 uur gespeeld.

Er werden allemaal plannetjes bedacht: sturen we een spion naar Werkendam, reizen we met het hele team af en nemen we plaats op de tribune, laten we de opa’s hierin een rol spelen of wachten we gewoon heel rustig en geduldig (!) de uitslag in de app van de Nevobo af?

In ieder geval kregen we het voor elkaar om met het hele team om 13:00 uur in het Bankie samen te komen, samen met ouders, opa’s en oma’s.

De confettikanonnen waren door de opa’s verstopt, de telefoons moesten we inleveren (want leuker als de uitslag in één keer binnen kwam) en gezellig met elkaar kletsen hielp ons de tijd door. Eigenlijk best leuk om eens écht te kletsen ?

En eerlijk is eerlijk… ondanks dat we heel nuchter en rustig deden, werd het nu toch wel spannend! Want het duurde best lang. Één van onze ouders had inmiddels een open lijn met Voltena, tussenstand daar: 2-2. Maar konden we echt al feesten?? Voor de zekerheid hebben we de uitslag in de app afgewacht en toen die kwam… KAMPIOENEN!!

 

Wij vieren nog even feest en genieten hier nog heel lang na ? Volgend weekend hebben de meesten van ons vrij en moeten een paar spelen voor de beker. En daarna hebben we nog twee wedstrijden: 10 december in Dordt tegen Next Volley en 17 december onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Volley2B. Maar jullie support is natuurlijk altijd welkom!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club