15|10

MC1 pakt koppositie

Vandaag de uitwedstrijd tegen AVVA MC1. Best een eindje weg dat Ameide, dus om 9.15 verzamelen bij de Basis. Ver voor de afgesproken tijd was iedereen aanwezig en vertrokken we dus zeer relaxed. Op een enkeling na was AVVA voor ons onbekend en hadden we alleen de info uit de app m.b.t. de uitslagen tegen onze andere tegenstanders uit de poule...

Maar eerst het beste nieuws van deze week: Charlotte is uit het gips en mag zelfs wat punten meespelen!

Afijn, in Ameide aangekomen zeer relaxed aan de warming-up begonnen en de tegenstander geprobeerd te observeren. Hmmm… hier was niet gelijk iets uit op te maken. De twee inval-coaches hadden een goede overdracht (én opdracht) gekregen dus… van start!

Al snel kwamen we op ruime voorsprong en was het dus goed mogelijk om zo relaxed te blijven. Eerlijk is eerlijk, we waren soms een beetje slordig, maar dat kon zo weer afgewisseld geworden met een prachtige voorbereiding en goed geplaatste bal. We zaten zelfs in de luxe positie dat we wat risico met onze services konden nemen. Set 1: niets aan de hand: 8-25

Set 2… wie het weet mag het vertellen. Tot grote frustratie van onszelf, de coaches, maar ook van onze trouwe supporters op de tribune leken we onze vorm van de eerste set kwijt te zijn. Serveren lukte niet meer, het net zagen we te vaak én van te dichtbij. Maar gelukkig was dit bij ons allemaal, maar hebben we op wilskracht (en een duidelijke time-out speech) de set kunnen winnen: 23-25

Onze gemoedstoestand: iets minder relaxed inmiddels.

De derde set wisten we hoe het NIET moest en zagen we onze vorm terugkomen. Nog niet altijd perfect, maar genoeg ballen die ons konden laten juichen. En ook vanaf de tribune kwam het vertrouwen in de wedstrijd weer terug: 17-25

Voor de start van de vierde set was de opdracht duidelijk: vijf punten mee naar Sliedrecht! Door de rust te behouden, ons te concentreren op de service en mooie aanvallen op te zetten (en af te maken!) kregen we de vierde set al snel onder controle en hebben we echt mooi volleybal laten zien: 12-25

Missie en opdracht voltooid en met de volle winst terug naar Sliedrecht. Volgende week komt AVVA naar ons, 09.00 uur in de Basis. Tot dan? Fijn weekend!