12|03

MC3 The Girls gets stressy at the big points

Vanochtend stond het treffen tegen Volley Zuid MC2 op het programma. Een maandje gelende troffen we die uit en sleepten we de overwinning pas in de tiebreak naar binnen 2-3. Dat zou thuis toch beter moeten kunnen...

Vandaag weer om 09.00 uur paraat (ja ja…), maar of het nu ligt aan het voorjaar dat voor de deur staat, we leken echt uitgeslapen! Onze coach had ons gister trouwens opdracht gegeven op tijd naar bed te gaan. En dan luisteren wij uiteraard, want de coach heeft altijd gelijk (zie onze eerdere wedstrijdverslagen).

De tegenstander was ons niet onbekend want de uitwedstrijd hebben we na een 2-0 achterstand weten te winnen met 2-3. We wisten dus al dat het niet makkelijk zou worden, maar een overwinning was mogelijk.

Die eerste set kwamen we er lastig in en stonden we al snel op een flinke achterstand. Maar met inzet en strijd wisten we zo rond punt 17 zelfs even op voorsprong te komen. Daarna ging het gelijk op, maar was de eerste set met 23-25 voor hun.

In de tweede set toonden we iets meer initiatief en kwamen op voorsprong, soms met wel vijf punten verschil. Maar dan? We kunnen het niet verklaren. We geven de voorsprong weg en daarmee ook de set. Het werd weer 23-25.

De derde set hetzelfde verhaal… best een behoorlijke voorsprong, maar uiteindelijk ging de set met een stand van 24-26 naar hun. En helaas hadden we vandaag niet de drive om die vierde set naar ons toe te trekken. Eindstand: 0-4. Echt jammer!

Maar aan de setstanden is te zien dat het een spannende wedstrijd was. Er waren lange rally’s, mooie services en soms net een beetje pech (en zij geluk).

Woensdag gaan we weer aan de slag op de training en dan mogen we zaterdag naar Volley Meerkerk. Voor nu … wij treuren een heel klein beetje na, maar maken er verder een mooie zaterdag van! Fijn weekend! ☀️