30|10

MC3… voor al uw spanning en sensatie

Iedereen die ons de laatste dagen heeft gesproken wist het… deze zaterdag stond dé wedstrijd op het programma! We hielden de uitslagen van Smash ‘66 MC1 al een tijdje in de gaten. Met één puntje meer, hielden ze ons op de tweede stek. Maar goed, we wisten natuurlijk ook dat als we zouden winnen, wij de koppositie zouden kunnen overnemen. Verder geen druk uiteraard ?

MC3… voor al uw spanning en sensatie

Zaterdag 30 oktober 09.00 uur… waar we normaal de slaap nog even uit de ogen moesten wrijven was dat nu niet nodig, we stonden op scherp! In de eerste set kwamen we er al snel achter… dit wordt spannend! We stonden snel vet achter, maar haalden ook even snel weer in. Lange rally’s, mooie services, veel ballen in drieën. This is volleybal!

Maar helaas… de eerste set verdween toch in de Alblasserdamse pocket: 20-25. Niet getreurd. Het was wel duidelijk dat er ook mogelijkheden lagen. Dit was best mogelijk! Alhoewel de tweede set dat niet meteen toonde. Het ging continu redelijk gelijk op, maar uiteindelijk trokken wij van blauw-wit toch aan het langste eind: 26-24 en 1-1.

Dat gaf vleugels. We weten niet wat er met ons gebeurde… onze armen leken soms wel tien centimer langer te worden en we konden hoger dan normaal springen en ja, we hadden ook nog tijd om een bal echt te plaatsen! De derde set was dan ook geheel andere koek… en die veroverden we graag: 25-6. Ja, je leest het goed, geen tikfout!

En toen werd het spannend! Maar ook daar leek het lange tijd niet naar uit te zien. Met 20-15 bereikten we als eerste de big points. Geen vuiltje aan de lucht en met een gevulde tribune waar Heren 1 vanavond jaloers op is, maakten we ons op voor een glorieuze overwinning… Not! Onze gasten kwamen terug tot 20-20 en gingen er overheen. Via 23-23 was de eerste matchpoint op 25 echter een feit. Die verduvelde Smash’sters wilden echter maar niet meewerken, waarna op 26 en 27 er twee keer een setpoint voor Alblas kwam. Daarna weer drie matchpoints voor ons, gevolgd door een setpunt voor de tegenpartij. Op 32 was het dan eindelijk raak: 33-31, 3-1 én de koppositie voor Sliedrecht. Wat een ontlading.

Dit hebben we uiteraard gevierd, gesponsord door de Oopa van Femke. Enne… aanstaande vrijdagavond gaan we naar ‘hunnie’. Hopelijk kunnen we dit dan nog eens overdoen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club