10|03

Megastunt Heren 1: Lycurgus weggevaagd

De wedstrijd waarvan je wist dat 'ie zou komen... In ieder geval één van de topclubs zou toch z'n Waterloo in De Basis gaan vinden tijdens deze 'tight' Kampioenspoule. Het is Lycurgus geworden; waarmee Sliedrecht z'n stempel op de play-offs heeft gedrukt. Who's next?

Foto's: Rick den Besten

‘Er staat niets boven Groningen, behalve Dynamo’, schreef Albert Stek al in zijn voorbeschouwing. Voeg daar Sliedrecht Sport maar aan toe. De blauw-witten waren vanavond heer en meester in De Basis.

Wat een giga-feest zou dit hebben opgeleverd in het pré-corona tijdperk. Afgeladen tribunes, applaus en een uitzinnig publiek. Helaas… maar de vreugde is er niet minder om. Wat een wedstrijd was dit…. In de eerste set nam Sliedrecht al snel ‘brutaal’ de leiding, maar Groningen kwam terug. Een spannend gevecht ontspon zich, waarin de thuisploeg de beter hand had: 27-25. De eerste set van dit seizoen tegen een team van de top 3.

Het spel van Sliedrecht zag er overigens ook verzorgd en flitsend uit. Niels startte op spel, Martijn voor Bart en ook Ivar de Waard binnen de lijnen. Die laatste had vrijwel de hele regulier competitie niet gespeeld, maar wat een power bracht hij in. Niet alleen qua aanval, maar ook qua service. Heerlijk!

Set 2 leek alweer snel naar het ‘oude normaal’ te gaan: Lycurgus kwam voor. Niets bleek echter minder waar. Wederom waren de Sliedrechters als eerste bij de big points (20-17). Met 25-22 viel ook deze set voor de Basisbewoners, waarna een klein dramaatje voor de Groningers bewaarheid werd. Dat zou alleen maar erger worden…

Want in de derde set leek Lycurgus nog de upper hand te hebben en bleef in het begin drie punten vooruit. Halverwege was het echter weer gelijk (14-14). Complimenten voor Mart voor bijzonder puik en verbeten verdedigend werk, als ook voor Bart, Gerard, Mike en Rick Spel die hun aandeel speelden in deze overwinning. Wederom werd als eerste de 20 aangetikt, waarna de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven. Op het tweede matchpoint was het raak door een foutserve van Groningen: 25-23 en 3-0. Wat een weelde… en wat een heerlijk gevoel. Laten we onze rol van reuzendoder de rest van de play-offs nog een wart serieuzere invulling geven. Dat kunnen we!