12|11

Meiden C1 dendert door…

Kijk ons eens lachen op deze foto... een beetje als een boer met kiespijn ? We gaan het uitleggen ..

Vandaag stond de spannende uitwedstrijd tegen Voltena MC3 op het programma. Thuis hadden wij ze verslagen met 4-0 maar dit was geen eerlijke krachtmeting omdat zij toen door een blessure maar met vijf speelsters konden spelen. Dat gaatje in het midden zou er vandaag niet zijn.

Onze warming-up begon in de kleedkamer met onze vriend Bob die ons lekker liet dansen en springen en in een goede “flow” liet komen. En daarin zaten we in set 1 en 2 absoluut! Onze service ging in de eerste set niet al te best, maar dat vingen we weer op met onze ge-wel-di-ge (al zeggen we het zelf én ons trouwe publiek op de tribune) aanvallen! De loopjes naar de bal waren perfect, we gaven goede aanwijzingen en ondanks dat we nu tegen zes speelden… we wisten de gaatjes te vinden. Eerste twee sets niets aan de hand: 18-25 en 16-25.

Maar toen die derde set .. dat wordt een ander verhaal. In eerste instantie ging het nog redelijk gelijk op maar toen liepen zij best een eind uit! Misschien een beetje geholpen door het ineens wel fluiten voor net-fouten ? maar… de scheids heeft altijd gelijk! En eerlijk is eerlijk, ze floot ook onze nieuw verzonnen volleybalmove niet af ? Tussenstand 24-17. Time-out aangevraagd door de (inval)coach en met elkaar waren we het al snel eens… We gaan dit proberen! En (we houden de adem in) HET LUKTE!! Uitslag 24-26 en dus 3-0 voor ons!!

Maar die derde set heeft ons waarschijnlijk teveel energie gekost .. we kwamen niet meer in ons spel ondanks dat we sprongen, doken en vol voor de bal gingen. Sommige van ons (we noemen geen namen hè E…) hebben de vloer erg snel en hard op zich af zien komen, maar alles voor die bal! Maar het was helaas deze set niet genoeg om de achterstand in te halen. Vierde set: 25-17.

En ondanks de mooie overwinning en nog steeds de eerste plaats ga je dan toch met een ander gevoel terug naar Sliedrecht. Jammer van die laatste set, maar we mogen wel weer vier punten bijschrijven. En daar zijn we heel blij mee en heel trots op!

Volgende week wéér een spannende wedstrijd op het programma: Volley2B om 15.00 uur in Bergschenhoek!