30|03

Meisjes B vice-kampioen Nederland. Jongens B en C beide derde

Op de finaledag van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is Meisjes B op de tweede plaats geëindigd. In de finale werd er met 1-2 verloren van Sudosa-Desto uit Assen. Zowel Jongens B als Jongens C behaalden de bronzen plak.

Meisjes B vice-kampioen Nederland. Jongens B en C beide derde

Sliedrecht begon met vijf teams aan de finaledag. Meisjes C en Jongens A werden in de poulefase uitgeschakeld. De andere drie teams gingen door naar de kruisfinales, waarin alleen Meisjes B won en mocht spelen om het nationale kampioenschap.

Hier vind je het verslag van de finaleronde op Nevobo.nl.

Het doet natuurlijk niets af aan de knappe prestaties van onze teams, maar het resultaat steekt wat schril af ten opzichte van voorgaande jaren. In 2018 werden Jongens A en C en Meisjes C nationaal kampioen. In 2017 gold dit voor zowel Jongens A, B als C en in 2016 waren het Jongens B en Meisjes D die Neerlands beste werden.

In alle drie die jaren werd dan ook de Jaap van Kasteelbokaal in ontvangst genomen voor de beste jeugdopleiding van Nederland. Deze keer moest die eer aan Sudosa-Desto uit Assen gelaten worden (Sliedrecht Sport eindigde op de derde plaats). Zij wonnen ook de bokaal voor beste meisjes jeugdopleiding. Bij de jongens ging die trofee naar Inter Rijswijk.

Hier vind je de eindscore voor de Jaap van Kasteelbokaal.

Jongens B: brons in Amersfoort
Jongens C streed om het nationale kampioenschap in Beverwijk
Jongens en Meiden B in Amersfoort


Terug naar nieuws overzicht


Business Club