28|04

Met Daan Haanappel is Heren 1-selectie vrijwel rond

Sliedrecht Sport is zeer verguld met de tweede nieuweling in de hoogste mannenselectie voor komend seizoen. Spelverdeler Daan Haanappel maakt de overstap van landskampioen Dynamo. Minstens even verguld zijn we met het feit dat middenman Raygid Isenia nog minstens een seizoen in Sliedrechtse dienst blijft. Daarmee zijn inmiddels negen van de twaalf selectieplaatsen vergeven. Ook in de staf is versterking te melden.

Met Daan Haanappel is Heren 1-selectie vrijwel rond

Foto: Rudy Biekart

Om met dat laatste te beginnen. De nieuwe hoofdcoach Martijn van Goeverden krijgt aanvulling in zijn staf in de vorm van assistent trainer-coach Frank Vlot. Frank speelde tien jaar in Heren 1 van Sliedrecht en twee jaar in de Eredivisie bij Brother Martinus. Hij is sinds 2019-2020 hoofdcoach bij het blauw-witte Heren 2 en zal ook een belangrijke rol blijven spelen in de staf van het Sliedrechtse Topdivisieteam.

Bravoure en energie
Daan Haanappel (23) speelt dit seizoen nog bij Dynamo. Daarvoor kwam de 1,83 meter lange spelverdeler uit voor respectievelijk Kalinko uit Scheveningen, het Voorburgse Visade, Inter Rijswijk, Taurus en VoCASA. “Sliedrecht Sport heeft zich de afgelopen seizoenen echt laten zien door de vechtlust en mentaliteit. Dat spreekt mij ontzettend aan. Daarnaast kan ik het spelen bij Sliedrecht beter combineren met mijn studie Industrieel Product Ontwerpen. Dat vind ik ook belangrijk. Op dit moment strijden we met Dynamo om het landskampioenschap. Dat is ontzettend gaaf, maar ik kijk er naar uit om te zien hoe ver we volgend seizoen met Sliedrecht kunnen komen.”

Martijn van Goeverden: “Daan neemt de positie van Niels over komend seizoen. Daan is snel, behendig en daardoor moeilijk te lezen door de blokkering van de tegenstander. Hij straalt bravoure en energie uit en dit past precies bij de insteek die we komend seizoen hebben gekozen.”

Top van Nederland
Met Raygid Isenia is overeenstemming bereikt voor nog een seizoen in het blauw-witte tenue. De international van Curaçao kwam begin 2021-2022 over van PDK Huizen. “Daarmee houden we een ervaren middenspeler in huis, die inmiddels duidelijk heeft bewezen bij de top van Nederland thuis te horen”, aldus Martijn. “Onze spelverdelers houden dus hun vaste aanspeelpunt op de middenas. Ik ben als trainer blij dat hij het volleybal wil blijven combineren met zijn werk!”

Selectie
De Sliedrechtse selectie is na deze ontwikkelingen voor driekwart rond. Naast spelverdelers Rick van der Sluis en Daan Haanappel, libero Mart de Groot en middens Jesper van Muijden en Raygid Isenia, zijn diagonaal Marius den Hartog en passer-lopers Erik van der Schaaf, Martijn de Haan en Youri Ebbelaar gecontracteerd.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club