23|11

Met Jorian Hak alvast naar zaterdag

Nu het seizoen zeven speelrondes oud is, beginnen de contouren van competitie 23/24 steeds meer vorm te krijgen. De mannen van coach Martijn van Goeverden beleven een vliegende start en nestelen zich ronde voor ronde steeds meer tegen de sterke top 3 aan.

Met Jorian Hak alvast naar zaterdag

Foto: Peter Verheijen

Goede resultaten bij de competitiestart zorgen ervoor dat de ploeg in een flow zit. Het vlaggenschip van Sliedrecht, verantwoordelijk voor de eerste verrassing van dit seizoen door met 3-0 te winnen van Nova Tech Lycurgus, lijkt één van de doelstellingen voor dit seizoen goed begrepen te hebben: meedoen met de top van de zwaar bezette Eredivisie (waar nu de vierde plek wordt bekleed). Een ploeg die in een flow zit is moeilijk te stoppen, zo ondervond ook de ploeg van oud-coach Paul van der Ven afgelopen weekend. Simplex SSS uit Barneveld werd met 3-0 naar de kippenstad teruggestuurd.

Goed, genoeg teruggekeken. Laten we vooruitkijken naar het treffen met VoCASA. Hiermee treft Sliedrecht een ploeg die langzaam omhoog kruipt en in het seizoen lijkt te groeien. Ondanks drie setpoints tegen in de vierde set op een 2-1 voorsprong tegen ZVH, werd er met 3-1 gewonnen van de directe concurrent en mogen zij hiermee voorzichtig wat meer aansluiting zoeken met de middenmoot van de BetCity Eredivisie.

VoCASA mag bouwen op een sterke blokkering waaruit maar liefst 14 punten werden behaald de laatste wedstrijd tegen Zevenhuizen. Daarnaast hebben zij met routinier Mees Blom en Niek Schiphof twee sterke passer/lopers in huis waar rekening mee gehouden zal moeten worden door de mannen uit Sliedrecht. Ook ‘de twee Koenen’ op het midden zullen in de gaten gehouden moeten worden als het erop aankomt.

Kortom: een spannend treffen met Sliedrecht in de favorietenrol, maar waar het zich zeker nog niet rijk kan rekenen met de volle buit tegen deze gevaarlijke ploeg uit Nijmegen.

Het duel begint zaterdag om 20:00 uur in De Basis. De entree is gratis. Overigens is het die dag ‘hengstenbal’ in de sporthal. Om 14:45 uur klinkt het eerste fluitsignaal bij Heren 3 tegen Donki Sjot Heren 2 en vanaf 17:15 uur is het de beurt aan Heren 2, eveneens tegen Donki Sjot, maar dan tegen hun eerste team.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club