31|03

Mizuno: de expert op het gebied van volleybalschoenen

Mizuno is een internationaal sportmerk opgericht in 1906 in Osaka (Japan). Het is uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van functionele sporten. Het Japanse merk Mizuno streeft ernaar om sporters van ieder niveau te ondersteunen. Dit doen zij door schoenen te maken voor ieder type volleyballer ongeacht geslacht, leeftijd, lengte of niveau. Door middel van de bekende ‘Wave’ technologie, die al sinds 1997 wordt toegepast in veel Mizuno modellen, blinkt de Mizuno volleybalschoon uit op vele onderdelen. Bijvoorbeeld stabiliteit, flexibiliteit en demping bij elk contact met de grond.

Mizuno: de expert op het gebied van volleybalschoenen

De Wave technologie is inmiddels zo doorontwikkeld dat er meerdere modellen zijn. In een aantal modellen is een kunststof plaat verwerkt, in andere modellen is er een speciale foam toegepast. Er wordt dan gebruik gemaakt van twee zachte foams. Eén met korte en één met langere golf vormingen. Dit zorgt voor een zacht en soepel gevoel om de voet. De kunststof plaat is steviger en zorgt voor meer stabiliteit.


Sponsoring Sliedrecht Sport en Oranje
Samen met Volleybaldirect.nl is Mizuno official shoe supplier van Sliedrecht Sport. Sinds 2020 speelt de H1 en D1 teams op de Mizuno volleybalschoenen. Een logisch gevolg van de samenwerking die het sportmerk heeft met de Nederlandse volleybalbond. Sinds 2013 werken de Nevobo en Mizuno naar grote tevredenheid samen en levert het Japanse sportconcern schoenen, kniebeschermers en sokken aan alle nationale zaalvolleybalteams. Begin 2022 hebben Mizuno en de Nevobo hun partnership nog verder uitgebreid en spelen de Nederlandse internationals nu ook in tenues (teamwear) van Mizuno.

De nieuwste collectie van Mizuno kun je hier bekijken.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club