31|01

Naar de finale!

Vanavond heeft Dames 1 gedecideerd Eurosped Twente opzij gezet. In De Basis werd het 3-1 voor blauw-wit. Op naar de finale van de Beker... 17 februari in Zwolle! Be there!

Naar de finale!

Foto’s: Hans van Wijngaarden

De avond begon gelijkmatig. Tot dicht aan de big points bleef het gelijk in de eerste set. Daarna gaf Sliedrecht gas en verdween de eerste set in de eigen zak: 25-20.

Een mooie opmaat naar de tweede set, zou je zeggen, maar die verliep volledig anders. Eurosped veerde op en gooide de beuk erin. Bij 9-13 kwam Ana erin voor Sarah op de spel. Even later werd Fleur Flore en Esther Christie. Het beoogde effect bleef echter uit. 10-18 werd 14-25 en de Twentse fans leefden weer en masse op: 1-1.

In de derde set kwam Carlijn weer binnen de lijnen. In de eerste set moest ze al na twee punten het veld verlaten, voor blijkbaar een kleine kwetsuur. Met haar en Ana als spelverdeelster gooide Sliedrecht de servicedruk vol open. Mooie series van Fleur, Carlijn en Brechtje brachten de stand op 13-6. Ook Demi deed goed mee: 18-7 en uiteindelijk 25-11.

Ook in de vierde set kwam Eurosped er niet aan te pas. Onze services bleven onverkort hard binnenkomen. Het antwoord bleef uit: 25-15 en 3-1.

Op zondag 17 februari mogen we dus met z’n allen naar Zwolle om daar de finale te spelen tegen wederom een Twenste ploeg. Apollo 8 schakelde gisteren onverwacht Set-Up uit.

Vizier op Volleybal

Zege Sliedrecht, geen Twentse bekerfinale
“Sliedrecht had zich in de derde en vierde set geprofileerd als de koploper van de Eredivisie en de minder goede start op overtuigende wijze weggespeeld. Zij staan dus in de finale tegen Apollo 8. En in hun team zorgen Christie Wolt (uit Weerselo) en Florien Reesink (uit Borne) alsmede Vera Koenen, die ook Twentse roots heeft, toch nog een beetje voor een Twentse inbreng. Het Overijsselse Twente tegen het Zuid Hollandse, zullen we maar zeggen.”

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club