15|07

Nederlands Kampioen Jongens A door gemeente gehuldigd

Afgelopen woensdag heeft de gemeente alle Nederlands Kampioenen van het afgelopen seizoen - afkomstig van Sliedrecht verenigingen - gehuldigd. Dat zijn er vanzelfsprekend niet zo veel, wat nog maar weer eens het bijzondere van de prestatie onderstreept. Naast Jongens A van Sliedrecht Sport werden er vijf turnsters van Synergos die nationaal kampioen mini-trampolines zijn geworden, in het zonnetje gezet.

De huldiging was in handen van wethouder Roelant Bijderwieden (onder ander van sport). Het was zijn eerste optreden als loco-burgemeester vanwege de zomervakantie van burgemeester Jan de Vries (CDA).

In het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein bedankte Bijderwieden, namens het gemeentebestuur, de sporters voor het sportief op de kaart zetten van Sliedrecht met een klein aandenken, een cadeaubon en bloemen.

Voor Sliedrecht Sport betrof dat Jongens A (Jilles Amersfoort, Thijmen Oomes, Youri Ebbelaar, Luuk de Groot, Nick van der Leeden, Remco van den Elshout, Harm Korevaar, Aron Huijser, Sem Clement, Cas Westgeest, Timon Zoutendijk, Ward Bal en coaches Egbert op ‘t Hof en Bas de Groot) dat tijdens het NOJK goud wist te veroveren.

Hoe dat in z’n werk ging? Na vrijgesteld te zijn van de voorronde werd in maart 2022 met speels gemak de tussenronde van het NOJK (Nederlands Open Jeugd Kampioenschap) gewonnen waarna plaatsing voor de laatste acht van Nederland een feit was. Deze finales werden gespeeld op 21 mei in het Limburgse Meijel.

Vroeg vertrekken om rond 9:45 de eerste wedstrijd te spelen tegen Dynamo Apeldoorn. Een eerste wedstrijd is altijd lastig, de eerste set werd nipt verloren en de 2e set nipt gewonnen tegen ook een sterke tegenstander. Na deze wedstrijd volgende relatief eenvoudige wedstrijden tegen Spaarnestad en Sudosa Assen. Deze werden beide met 2-0 gewonnen waarna de laatste vier bereikt werden.

In de kruisfinale wachtte Zevenhuizen als tegenstander met een leuk volleyballend team. In de eerste set speelde Zevenhuizen bijna foutloos volleybal en wisten onze jongens net niet de gaatjes te vinden in de verdediging van ZvH. Na verlies in de eerste set werd een tandje bijgeschakeld voor de 2e set. Jilles kreeg als spelverdeler de opdracht wat meer de buitenkant te zoeken waar Youri, Aron en Luuk bal na bal wisten te scoren. Als dan ook Harm, Sem en Remco als middenaanvallers beginnen te scoren en te blokkeren werd het voor Zevenhuizen steeds lastiger. De tweede set was dan ook een prooi voor de Sliedrechtse mannen: 1-1 en een beslissende derde set. In deze set lieten onze mannen er geen gras over groeien. Er volgde een van de beste sets van Sliedrecht, Serverend werd ZvH onder druk gezet, Cas verdedigde alles aan Sliedrechtse kant en de Sliedrechtse aanvallers scoorden bal na bal. Onder luidde aanmoedigingen van de rest van het team (Timon, Nick, Ward, Thijmen) werd de set binnengesleept… de finale bereikt.

In die finale wachtte het Jongens A team van Huizen, die in de andere halve finale Dynamo Apeldoorn hadden uitgeschakeld. Kortom een tegenstander om rekening mee te houden. Maar .. Sliedrecht heeft het al vaker laten zien, naarmate de dag vordert gaan de mannen steeds beter spelen. In de finale kon Huizen in het begin nog wel mee met het Sliedrechtse niveau, maar gedurende de wedstrijd werd het al duidelijk. Sliedrecht Jongens A was gewoon het beste team van de dag. In de eerste werd aan het eind van de set het verschil gemaakt en de 1e set werd met 25-22 gewonnen. De tweede set speelde Jongens A volluit met lef en prachtige aanvallen werd Huizen het nakijken gegeven. 2-0 Winst in de finale en NEDERLANDS KAMPIOEN.

Voor de meeste een mooi afscheid van hun jeugd periode (een aantal mannen mogen volgend jaar opnieuw een poging wagen). Op naar het heren volleybal waar nieuwe uitdagingen wachten…