05|10

Nienke blikt vooruit naar zaterdag…

Zaterdag gaat de Eredivisie bij de vrouwen van start. Nienke de Waard laat alvast haar licht schijnen over het treffen met VC Sneek.

Nienke blikt vooruit naar zaterdag…

Foto: Pim Waslander

Beste volleyballiefhebbers,

Waar het voor alle Eredivisie teams zaterdag voor het eerst echt start, hebben Sliedrecht en Sneek elkaar vorige week al ontmoet voor de Supercup.

Nadat Sneek vorig seizoen de competitie winnend wist af te sluiten in een best of five serie tegen Utrecht, stond Sliedrecht zondag tegenover de dames uit het noorden vanwege het winnen van de beker.

Een mooie eerste krachtmeting van het seizoen die na een spannende laatste set gewonnen werd door Sneek met 3-1. Natuurlijk balen als je zo dicht tegen een vijfde set zit, maar ook trots op de veerkracht die het team heeft laten zien, nadat de tweede set dik werd verloren.

Opnieuw zijn er behoorlijk wat wisselingen binnen de selectie van het eerste team geweest en dat vraagt altijd weer even wat tijd om alles goed draaiende te krijgen. Met een gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar is het ook een team dat duidelijk voorrang geeft aan jong talent. Mooi ook om te zien dat steeds meer meiden de overstap van Dames 2 naar Dames 1 kunnen en mogen maken.

Elroy en zijn staf zullen ervoor gezorgd hebben dat de mooie en goede momenten uit de Supercup worden meegenomen naar de eerste thuiswedstrijd. Een nieuwe wedstrijd waarin het gewoon 0-0 staat en Sliedrecht elk punt, elke set en elke wedstrijd weer kan groeien.

Ik ben erg benieuwd tot wat dit jonge team in staat is!

Tot in de De Basis!

Nienke de Waard


Terug naar nieuws overzicht


Business Club