11|01

Nienke de Waard over de opzet van de competitie en de wedstrijd tegen Dynamo

De dames hebben 2023 met een mooie overwinning af kunnen sluiten tegen Zwolle. Sneek lijkt al behoorlijk zeker van een plek in de A-poule (beste 4 teams na de reguliere competitie) en Sliedrecht heeft ook alle mogelijkheden om zich hierbij aan te sluiten, maar de concurrentie is wel moordend.

Nienke de Waard over de opzet van de competitie en de wedstrijd tegen Dynamo

Foto: Hans van Wijngaarden

Vijf teams lijken de strijd aan te gaan voor die laatste drie plekken. Maar ook een ploeg als Dynamo zit hier dicht achter.

Mocht je net buiten die top 4 vallen, dan hebben de teams in de B-poule (plek 5 t/m 10 uit de reguliere competitie) ook nog alle kans om de kwartfinale te halen. De nummers 1 en 2 uit de B-poule spelen namelijk een thuis- en uitwedstrijd tussen de nummer 3 en 4 uit de A-poule. Volgt u het nog?

Nou eigenlijk betekent dit gewoon, of je nou in de A-poule of B-poule eindigt, je nog alle kans hebt om mee te strijden voor het kampioenschap. Leuk toch? Zo blijft elke wedstrijd ertoe doen en is het spannend tot het laatste moment!

De wedstrijd zaterdag begint om 20:00 uur in De Basis. Daarvoor komt Dames 2 in actie in de Topdivisie. Daar klinkt het eerste fluitsignaal om 17:15 uur in de match tegen Dames 1 van Donki Sjot uit Den Dungen. Voor beide wedstrijden is de entree gratis. Het Bankie is voor, tijdens en na de wedstrijd geopend voor food en drinks.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club