24|08

NL Kampioen Yorick op RTV Rijnmond

Naar aanleiding van de verovering van zijn eerste Nederlandse titel beachvolleybal - vanzelfsprekend samen met Stefan Boermans - interviewde RTV Rijnmond Yorick de Groot. Een leuk gesprek met Sliedrechts nationale beachkampioen.

NL Kampioen Yorick op RTV Rijnmond

De Nederlandse kampioenen beachvolleybal 2021 (foto: Volleybal.nl/Pim Waslander).

Hier vind je de reportage van RTV Rijnmond, inclusief het interview met Yorick.

Op Volleybal.nl is een verslag te vinden van de finalewedstrijden, afgelopen zondag, op het Scheveningse strand:

“In de eindstrijd nam Heemskerk/Nijland het op tegen Stefan Boermans en Yorick de Groot, die in de halve finale afrekenden met Nijeboer/Luini (21-18, 21-18). Waar het bij de dames een flink duel werd, was het hier eigenlijk geen moment een echte finale. Boermans en De Groot, die ook vorige week zilver wonnen in Wenen, domineerden vanaf het begin van de wedstrijd. Bij een stand van 15-6 was het gat geslagen, Thijmen Heemskerk en Erik Nijland kregen geen kans om terug te komen. Een uitgeslagen bal van laatstgenoemde noteerde de 21-10.

De tweede set gaf hetzelfde beeld. Zowel aan het net als in het achterveld waren de kampioenen van Gstaad de betere partij. Op 12-5 nam Heemskerk/Nijland een time-out, maar het mocht niet baten. Op 20-9 maakte Yorick de Groot het met een tweeslag af. Na het zilver van vorig jaar, mochten de heren vandaag dus het goud in ontvangst nemen.”

Lees hier het hele verslag op Volleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club