17|10

Olympisch zilver voor Yorick en Matthew

In de finale tegen Zweden is het helaas niet gelukt om Olympisch goud te scoren, maar wat een fantastisch toernooi en prestatie van onze Yorick en teammaatje Matthew #trots

Olympisch zilver voor Yorick en Matthew

In een tot de nok toe, met zo’n 3.000 toeschouwers, gevuld beachstadium en in een waanzinnige ambiance werd de finale van het beachvolleybal gespeeld tussen de teams van Nederland en Zweden. Yorick en Matthew hadden tot nu toe alle wedstrijden soepel gewonnen en wilden deze lijn tegen Zweden doortrekken, maar ook de Zweden waren in het toernooi gegroeid en zo stonden de twee beste teams in de finale van Jeugd Olympische Spelen.

In de eerste set liep Zweden in het begin naar 6-4, maar Yorick en Matthew vochten zich terug en beide teams maakten keurig hun side-out waardoor het van 11-11 doorliep naar 19-19 een prachtig volleybal gevecht tussen 2 teams die elkaar geen duim breed wilde toegeven. Een klein communicatie foutje zorgde ervoor dat Zweden het gaatje kon slaan en met 22-20 de eerste set naar zich toe kon trekken. In de tweede set was het Zweden die direct een gaatje probeerde te slaan, de mannen knokten als leeuwen maar Zweden wist de voorsprong te behouden en won zodoende de finale met 2-0 (21-15).


Terug naar nieuws overzicht


Business Club