19|05

Ook Heren 2 meer dan gereed voor seizoen ‘23-‘24

Waar menig team nog druk bezig is het met samenstellen van een selectie, spelers los probeert te weken bij andere clubs en soms zelfs zonder gêne een berichtje op social media plaatst met ‘aanmelden om bij ons te spelen kan hier’ hebben wij de selectie al meerdere weken volledig rond.

Ook Heren 2 meer dan gereed voor seizoen ‘23-‘24

Tekst: Albert Stek

Zoals eerder aangegeven zien wij middenman Michael van Leeuwe aankomend seizoen niet meer terug in de blauw met witte kleuren. Ook spelverdeler Jilles Amersfoort zal zijn kunsten in het seizoen 23/24 niet meer vertonen bij Heren 2. Hij doet een stapje terug en gaat met Heren 3 de Tweede Divisie in.

De volgende namen zijn de blijvers en spelen ook aankomend seizoen bij Heren 2. Spelverdeler Jelle van Rekom zal zijn fluwelen handjes weer laten spreken op de spelverdelerspositie. Gerard Baan neemt de dia weer voor zijn rekening en zal zoals wij hem kennen de befaamde shotjes diagonaal afwisselen met de hard geslagen bal rechtdoor. Op de liberopositie komen we onze rotsen in de branding tegen. Zowel Joel Blokland als Luuk van der Leeden hebben hun krabbel gezet onder een nieuw contract en zullen de passes stuk voor stuk op de netrand brengen. Op de middenas mogen we aankomend seizoen weer rekenen op Dokter Anders Ian de Bus en onze coureur Wessel Anker. Last but not least is er aan de buitenkant de nodige ervaring te vinden. Jasper Bouter zal iedere vinger van de blokkering aan de overkant weer gaan testen, Mats Kruiswijk trekt zijn kniebeschermers op en zal zijn ervaring ook aankomend seizoen wederom op de jonge garde overbrengen en Albert Stek kan het als oudste speler van het team toch niet laten en pakt nog een seizoen in de Topdivisie mee.

Maar dan nu, het nieuws waar iedereen op zit te wachten. Wie o wie zijn de nieuwelingen voor het seizoen 23/34… Maakt Nimir zijn rentree? Haalt Frank Vlot zijn schoenen uit de wilgen? Of mist Niels Vermeulen het spelletje zo erg dat die komt schitteren in het tweede? U komt er nu achter…

Op de diagonaal komen we Sem Clement (hoofdfoto) tegen. Deze hoogvlieger uit Heren 3 maakt de overstap naar de Topdivisie. Met zijn sprongkracht, harde klap en ijzersterke sprongservice gaat hij vast en zeker in meerdere wedstrijden het verschil kunnen maken.

Op de p/l positie komen we niet één, maar twee nieuwelingen tegen. Aron Huijser is een bekend gezicht binnen Sliedrecht Sport. Hij maakte afgelopen seizoen onderdeel uit van Heren 3 en was al meerdere keren te bewonderen binnen de lijnen bij Heren 2. Arie, zoals wij ‘m mogen noemen, had qua blessures niet het meest gelukkige seizoen (Jelle van Rekom kan soms hard aankomen), maar dat gaat hij aankomend seizoen dubbel en dwars inhalen.

De eerste échte nieuwe nieuweling is Kees de Hoogh. Deze springveer die zowel in de zaal als op het zand zeer goed uit de voeten kan komt over van competitiegenoot Inter Rijswijk. Gekeken naar de toekomst kan hij zomaar één van de uitblinkers van Heren 1 gaan worden.

Een andere nieuweling is Hidde van der Leer (nr 7 op de foto). Dit poldertalent die op zijn jonge leeftijd al de 2 meter aantikt komt over van VC Wik. Hidde, die net voor het sluiten van de transferwindow nog de regiobeker wist de bemachtigen, is aan ons getipt door oud Sliedrecht Sporter Carl Zwijnenburg. Met een neusje voor talent kwam Carl met talent Hidde voor de dag en daarna was de deal snel gesloten.

Als laatste kersverse aanwinst hebben we spelverdeler Jochem Barthel van aartsrivaal Volley Tilburg overgenomen. Jochem maakte bij de proeftrainingen bij Sliedrecht Sport zo’n ontzettend grote indruk dat we niet anders konden dan hem direct een contract onder zijn neus schuiven. We zijn blij dat hij transfervrij was en snel konden proosten op een toekomst in een écht blauw met wit shirt.

In de staf voor aankomend seizoen zal verder niks wijzigen. Egbert op ’t Hof is wederom de hoofdtrainer/coach en zal ondersteuning krijgen van zowel Frank Vlot als Gert-Jan Toonen. Eric van Heteren is het vertrouwde gezicht als teambegeleider.

De selectie voor het nieuwe seizoen is weer compleet in verhouding qua talent en ervaring. De grote talenten die de selectie nu telt, staan te trappelen om door te stromen naar het indrukwekkende blauw-met-witte vlaggenschip. De ervaren spelers zullen ervoor zorgen dat de trappelende jonge honden met beide voeten op de grond blijven staan en leveren ze daarna pas één stapje hoger af. De selectie van Sliedrecht Sport Heren 2 traint in combinatie met Heren 1 nog door tot eind juli en mag dan op de welverdiende zomervakantie. Tot na de zomer!

 

…. of je leest ons persbericht:

Na Heren 1 is nu ook Topdivisionist Heren 2 van Sliedrecht Sport volledig op sterkte. Het overgrote deel van het team dat afgelopen seizoen tweede werd in de Topdivisie B, is er ook weer bij in seizoen 2023-2024. Er wordt echter ook vijf nieuwe spelers welkom geheten.

Heren 2 kent wederom een hoog Heren 1-gehalte. Hoofdcoach Egbert op ’t Hof is een veteraan en ook zijn ‘assistenten’ Frank Vlot en Gert-Jan Toonen hebben een uitgebreid verleden in het Sliedrechtse vlaggenschip. Hetzelfde geldt voor de ‘blijvers’ Wessel Anker en Ian de Bus (beiden middenspelers), passer-loper en captain Albert Stek, libero Joel Blokland en diagonaal Gerard Baan.

Ook de afgelopen seizoen aangetrokken passer-lopers Mats Kruiswijk en Jasper Bouter hebben in ’22-’23 al veelvuldig ingevallen in Heren 1 en zullen dat ongetwijfeld blijven doen.

Opleiding voor Eredivisie
Samen met spelverdeler Jelle van Rekom vormen deze acht spelers het ervaren raamwerk, waarbinnen talenten van Sliedrecht Sport en daarbuiten opgeleid gaan worden voor de Eredivisie, zoals in afgelopen seizoenen al gebeurd is met bijvoorbeeld de gebroeders De Groot en Youri Ebbelaar. Libero Luuk van der Leeden maakte vorig seizoen al die stap. Nieuwe gezichten bij Heren 2 zijn diagonaal Sem Clement en passer-loper en Aron Huijser. Beide komen door vanuit Heren 3, maar zijn al van jongs af aan Sliedrecht Sport-spelers.

Geheel nieuw bij de blauw-witte Topdivisieploeg is Kees de Hoogh. De 21-jarige passer-loper heeft drie seizoenen Inter Rijswijk achter de rug. Hij krijgt gezelschap van de 17-jarige Hidde van der Leer die van VC Wik overkomt als middenspeler. Tenslotte is er een plek in geruimd voor de 18-jarige spelverdeler Jochem Barthel. Hij speelde hiervoor bij Volley Tilburg.

Veertien
Daarmee staat de teller op veertien spelers voor het komende seizoen. Vanzelfsprekend is het team niet compleet zonder Eric van Heteren, die weer de rol als teambegeleider op zich neemt.

Wie dan niet meer in Heren 2 te bewonderen zullen zijn, zijn Luuk de Groot (naar Heren 1), Jilles Amersfoort (naar Heren 3) en clubicoon Michael van Leeuwe, die (vooralsnog) gestopt is met volleybal.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club