22|01

Ook Heren 2 stunt door naar 1/8e finales Beker

Met Dames 2 als fraai voorbeeld, hebben ook de mannen van Heren 2 de volgende ronde van de Nationale Beker bereikt. Ook zij wisten een team uit de Eredivisie te elimineren. ZVH is dan wel de rode lantaarndrager op het hoogste niveau, maar toch...

Ook Heren 2 stunt door naar 1/8e finales Beker

Foto's: Pim Waslander

Nadeel voor onze mannen is dat ze al sinds november geen wedstrijden meer spelen, terwijl Zevenhuizen volop meedraait in de Eredivisie en wekelijks in actie komt. Dat verschil toonde zich niet in het veld, alhoewel de Sliedrechters in de eerste set wat felheid en overtuiging leken te missen. Het is dan ook wonderbaarlijk te noemen dat deze set in eigen voordeel werd beslecht.

Het team (Wessel Anker, Gerard Baan, Glen Korevaar, Youri Ebbelaar, Ian de Bus, Jelle van Rekom op spel, Joël Blokland als libero) maakte overigens een goede start (6-2), maar zakte – zoals gezegd – wat in. Na de 8-8 lag het initiatief bij ZVH die op setwinst leken af te stevenen (14-19). Zes thuispunten op rij maakten daar een eind aan, waarna het tot 23 gelijk opging. Wessel sloot twee punten later echter in stijl af met een middenbal die ongetwijfeld schade toebracht aan de vloer in De Basis. Maar goed… het leverde wél de setwinst op. Dat speelt toch altijd lekker.

Ook in de tweede set nam Sliedrecht de voorsprong (4-1, mede dankzij twee aces van Youri), maar liet ‘m nu niet meer uit de handen glippen. Op 9-7 kwamen de Zevenhuizers nog dichtbij, maar soeverein balde blauw-wit naar de eindstreep: 15-9, 22-17 en uiteindelijk 25-20.

In set 3 prikte ZVH na de 13 een gaatje (13-15) en speelde de set sterk uit. Ook het inbrengen van Michael van Leeuwe (voor Ian) en Luuk de Groot (voor Glen) konden daar helaas niets meer aan veranderen: 21-25. In set 4 bleven de invallers staan en liep de teller snel op (7-2), om even zo snel weer gelijk te komen (10-10). Daarna was het echter Sliedrecht dat de klok sloeg. 14-11 werd 20-16 en uiteindelijk 25-19. Lekkerrrrrrrrr!

Op naar de 1/8e finales, die volgende week al op het programma staan. Donderdag 27 januari is de wedstrijd in de eigen De Basis tegen de winnaar van Orion H2 tegen Topvolleybal Limburg H1…. wellicht al mét publiek.

De andere Sliedrechtse 1/8e finales zijn:

De Nevobo heeft toegezegd dat alle wedstrijden live te volgen zijn via Volleybal.nl.

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club