27|02

Ook Heren plaatsen zich voor Kampioenspoule

In een geweldige wedstrijd heeft Heren 1 duidelijk laten zien wie er de baas is in De Basis. In een staaltje powerplay werd de directe concurrent voor een plaatsje in de Kampioenspoule, Taurus, met 3-0 weggespeeld.

Foto's: Guillaume Kortekaas

Op de dag dat het moest, ging het ook. Een oppermachtig Sliedrecht veegde de vloer aan met de mannen uit Houten. De Basis zag er wat anders uit als in voorgaande wedstrijden. Zo werd er Rickloos begonnen (Niels als spelverdeler) en mét beide herintreders: Mike en Ian.

Het begin ging gelijk op, maar door sterk spel sloeg blauw-wit als snel een gaatje: 12-8. Die voorsprong werd niet meer weggegeven, alhoewel Taurus tussendoor nog wel op twee punten naderde. Uiteindelijk werd het via 20-16: 25-19. Het zou de opmaat worden voor één grote volleybalshow van Sliedrecht.

In de tweede helft had Taurus voor de tien punten al twee time-outs en een wissel achter de rug. De stand was dan ook 8-0 in het voordeel van de thuisploeg, die de set via 15-5 op 25-12 uitmaakte. Ook de derde set was een blauw-wit feestje. Met goede servicedruk en flitsend spel stond er al snel 9-5 op het scoreboard. Dat werd 15-10, waarna de Houten’ers er in het geheel niet meer aan te pas kwamen: 25-14 en 3-0.

En omdat SSS punten verspeelde tegen ZVH (3-0 verlies) en VoCASA niet wist te stunten tegen Dynamo, is plaatsing voor de Kampioenspoule een feit. Dynamo, Lycurgus en Orion kunnen hun borst nat maken!