01|02

Oók leuk… online jassen!

Op vrijdag 29 januari stond dan eindelijk het eerste online klaverjastoernooi van Sliedrecht Sport op het program. Met een heerlijk aantal van 24 jassers konden er mooi vier boompjes op zes tafels gespeeld worden... en gezellig dat het ook digitaal werd!

Oók leuk… online jassen!

De organisatie was in handen van het oude circusduo Rob en Roy. Van de salto’s, u weet wel. Middels zoom werd er steeds in de “centrale kamer” geloot om wie tegen wie (en vooral met wie) zou spelen. Daarna werden de tafels verdeeld in verschillende kamers, waar men met zijn vieren lekker slap konden ouwehoeren onder het genot van een fijn potje jassen.

Veel oude bekenden, een handjevol introducees en zelfs een volstrekt onbekend persoon die via de digitale snelweg op ons toernooi stuitte. Hartstikke gezellig was het. De een had de digitale editie wat sneller onder controle dan de ander, maar uiteindelijk was het een zeer geslaagde avond.

Samantha van Wingerden en Edwin Struijk wisten helaas nog geen potje te winnen, maar deden ruimschoots ervaring op voor een volgende editie. Een beetje tegenvallend was toch wel het echtpaar Op ’t Hof. Met een 20e en 22e plek in de eindrangschikking begint het wel op te vallen dat zij al enkele jaren dichtbij Amsterdam wonen. Het Rotterdams klaverjassen is toch echt andere koek. Hoewel Egbert weer eens dacht dat hij constant werd belazerd tijdens de loting. Het is wel je vriend…

Maikel Dalmeijer, Wilja Slieker, John Buizert, Leendert van As en Kees Netten wisten gelukkig ook allemaal nog wel een potje te winnen, maar het was bij lange na niet genoeg om mee te dingen om de prijzen.

In de grijze middenmoot waren ook wat opvallende namen te bespeuren: Esmee Somers en Maran Vlot deden het verrassend goed en wisten net zoveel potjes te winnen als bijvoorbeeld Frank Vlot en Ad Slieker. Laatst genoemde deed er werkelijk alles aan om bepaalde potjes ongeldig te laten verklaren. Wifi eruit trekken, op meerde tafels jezelf laten horen en bovenal te pas en te pas geluiden maken waar ze op de kinderboerderij jaloers op zijn. Het mocht helaas niet baten voor Ad. Het zal wennen zijn de volgende keer voor Ad en Frank, maar zij moeten zich toch eerst weer gaan bewijzen in de B-poule.

Wie nog altijd aanvoerder is van de B-poule is Chris Boogaard. Hij deed echt zijn best om eindelijk eens te promoveren. Zo wist hij tijdens de loting steevast een plaatsje in huis van de familie Kroon te bemachtigen, maar zelfs hiermee wist hij niet binnen de top-8 te geraken. Chris, in het dagelijks leven luchtverkeersleider op Schiphol zijn we achter gekomen, eindigde op een 10plaats, net boven Dirk-Jan Teeuw.

9e (en daarmee beste Slieker) werd Petra Kroon. Naar eigen zeggen had ze of last van Roy, een eindje verderop in huis, of van haar vader, die ook op meerdere schermen te horen was. Volgende keer een plaatsje op zolder zoeken lijkt het devies, je zit er tegenaan te hikken!

De verrassing van de avond kwam toch wel van Jasper Sonneveld. Na een aantal kwalificatierondes te hebben overleefd mocht hij eindelijk eens aan het hoofdtoernooi meedoen. Gelijk eindigde hij op een keurige 8e plaats. Met een gemiddelde schermtijd van 16 uur per dag op zijn telefoon vermoedden wij dat hij de klaverjas-app waarmee we speelden, al meerdere malen heeft gehackt. Toch, hij stond er wel. Welkom in de A-poule.

Deelnemer van het eerste uur Cees Boer werd deze dag meerdere malen gebruikt om de techniek te testen door zoon Rob en boezemvriend Roy. “Als Cees het snapt, moet het voor iedereen te doen zijn”, moeten zij gedacht hebben. Cees verloor slechts 1 potje en had een lekkere avond. Cees, bedankt!

Vlak daarboven eindigde Roy Kroon op een keurige 6e plaats. Niks op aan te merken. Als hij niet allerlei zaken voor het toernooi had moeten regelen, had hij er ongetwijfeld met de winst vandoor gegaan. Vriend van de show, Thijs van der Vlies, viel samen met Else van der Leeden net buiten de top-3.

Op de derde plaats is Rob Boer geëindigd. Ook hij had last van de organisatie-perikelen, maar had met Bart Ottevanger een stiekeme vervanger voor als hij even een wegtrekker had. Fijne vent!

Alleen de top 2 wist al hun potjes te winnen. Daardoor kwam de verdeling van de prijzen aan op het totaal aantal gescoorde punten. Jan Willem de Visser scoorde 1 potje onder de 1600 punten en werd hierdoor helaas 2e. Hij zal wel blij zijn dat hij zijn overbuurman (Thijs van der Vlies) achter zich heeft gelaten.

Absolute winnaar van de avond werd Cees Uitbeijerse. Met een gemiddelde score van 1853 per potje was hij ongenaakbaar en ging er met de felbegeerde makreel vandoor. Cees van harte gefeliciteerd.

Binnen afzienbare tijd komt er een vervolg op de digitale versie van het Klaverjastoernooi. Houd de site en socials in de gaten!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club