25|05

Oranje verslaat Belginnen in De Basis

In een volle en oranje gekleurde De Basis hebben de vrouwen van het Nederlandse team die van België met 3-2 verslagen. De overwinning is ongetwijfeld voor een flink deel op het conto van het Oranje kids-legioen te schrijven. Jullie waren geweldig!

Foto’s: Brian Cleton
Verslag: Nevobo (Volleybal.nl)

De Nederlandse volleybalsters hebben vanmiddag hun oefeninterland tegen België gewonnen. Oranje won in de uiterst sfeervolle sporthal De Basis in Sliedrecht met 3-2 van België. Donderdag treffen beide teams elkaar opnieuw, in het Belgische Beveren.

Basisopstelling
Elles Dambrink (diagonaal), Jolien Knollema (passer/loper), middens Eline Timmerman en Juliët Lohuis (middens), Myrthe Schoot (libero) en oud-Sliedrecht Sportsters Sarah van Aalen (spelverdeler) en Fleur Savelkoel (passer/loper).

Debuut voor Kim Klein Lankhorst
Jolien Knollema mocht starten aan de derde, vierde en vijfde set. Iris Vos viel kort in aan het einde van de vierde set. Spelverdeelster Kim Klein Lankhorst mocht haar debuut maken aan het einde van de vijfde set.

Oranje onderscheidend in blokkering
Nederland en België vochten in een wedstrijd die ruim twee uur en een kwartier duurde een interessant gevecht uit. Beide teams verdedigden met hart en ziel en dit resulteerde in lange rally’s.
De Belgische Britt Herbots, afgelopen seizoen teamgenoot van Nika Daalderop bij Novara, werd topscorer in Sliedrecht met 29 punten. Aan Nederlandse zijde scoorde Fleur Savelkoel de meeste punten (23).

Waarmee Nederland zich onderscheidde ten opzichte van haar zuiderburen was de blokkering. Maar liefst 23 directe punten scoorde Oranje met killblocks, ten opzichte van 10 stuks aan Belgische zijde. Zo blokkeerde het team van bondscoach Avital Selinger bijna een hele set bij elkaar.

Oranje moest hard werken om een 1-2 achterstand ongedaan te maken, en slaagde daar knap in. De vierde en de vijfde set werden overtuigend gewonnen, waarmee de 3-2 zege een feit was.