23|11

Overtuigende Europese start

De Challenge Cup is geweldig mooi gestart voor Dames 1. In De Basis werd op overrompelende wijze gewonnen van de tegenstander uit Montenegro: 3-0. Volgende week wacht de return in Montenegro en dan wordt duidelijk of Sliedrecht overwintert in de Europacup.

Foto’s: Pim Waslander

Coach Elroy had via-via nog drie wedstrijden van de tegenstander op video ontvangen en kon daardoor enig beeld krijgen van de op voorhand mysterieuze tegenstander. Wat hij daar gezien heeft, moet ‘m gerust gesteld hebben of de Montenegrinsen moeten een off-day gehad hebben in het koude Nederland.

Hoe dan ook, traden de blauw-witten op volle oorlogssterkte aan, met Iris, Lana, Noa, Emma, Louise, Mille en Jolijn. En terecht… De thuisploeg gaf vol gas: 8-2, wat daarna leidde via een ‘smooth’ 14-7 tot 25-12. 1-0 en de verwachtingen van een snelle overwinning werden gevoed.

Dat leek in de tweede set bewaarheid te worden toen de thuisploeg op 10-5 kwam. OK Galeb BAR werd echter beter en beter en sloop dichterbij. Op 12-10 leek er even qua stand een ommekeer aanstaande, maar daarna liep blauw-wit weer fors uit. Julia kwam voor Louise en ondanks de 20-18, werd ook de tweede set een overtuigende Sliedrechtse prooi: 25-21.

Dat was voor Elroy het teken om te gaan experimenteren. Eline voor Noa op de spel en Dagmar voor Jolijn op de aanval. Dat leverde een kleine achterstand op (3-5), maar resulteerde al snel in wederom een voorsprong: 10-7. Met Ellemijn voor Lana werd het nog even spannend: 11-11 en 21-21, maar daarna was het toch weer Sliedrecht wat de klok sloeg. Met een prachtige service van Ellemijn werd de wedstrijd beëindigd op 26-24.

Weinig spanning, maar wel lekkerrrrrrrrr. Op 30 november volgt de return in Montenegro. Hopelijk leidt dat tot de eindoverwinning en de overwintering in de Europacup. Op naar de 1/8e finales!

Hier vind je het verslag op Vizier op Volleybal.

En hier de fotoreportage van Ruud Montagne op Volleyinfo.