24|03

Preizenregen in Paasklaverjastoernooi

In een wereld waarin het sinds een jaar niet gemakkelijk is fysieke evenementen te organiseren voor (sport)verenigingen is Sliedrecht Sport er zo eentje die vooral in kansen en oplossingen denkt. Als sinds jaar en dag wordt het klaverjastoernooi georganiseerd en deze is ondertussen niet meer weg te denken uit de vele evenementen dat Sliedrecht Sport tot een vereniging maakt waar je niet alleen terechtkunt voor de beste faciliteiten, beste trainers en grootste kans op een succesvolle volleybal carrière, maar kun je er ook terecht voor een boel gezelligheid.

Preizenregen in Paasklaverjastoernooi

Winnaar Maikel Dalmeijer

Pr-ei-zen
Zo werd ook dit jaar de jaarlijkse editie van het Paasklaverjastoernooi zeker niet overgeslagen en georganiseerd via een interactieve Zoom-sessie. De opkomst was zeer belovend. Klaverjas wordt gespeeld in tafels van vier dus een oneven aantal is niet gewenst. Er waren voor deze editie 24 (!!) aanmeldingen en de snelle rekenaar heeft nu al uitgerekend dat er dus precies zes tafels werden gevuld.  Virtuele tafels welteverstaan. Ieder op zijn eigen bank thuis met een haperende WiFi-verbinding en een lauwe blik Schultenbräu. Dat zijn de vrijdagavonden van tegenwoordig. Ook deze editie werd er gespeeld om mooie en vooral heerlijke prijzen. De organisatie, shout-out Marjan Boer, had een aantal heerlijke chocoladeprijzen geregeld. De prijzen waren niet misselijk. De winnaars wel wanneer deze 1 avond soldaat zouden worden gemaakt. Pfoe, wat waren die chocolade eieren goed gevuld. Met een sterk deelnemersveld zou het geen ‘eitje’ worden deze prijzen binnen te slepen.
Loting met een ministery-guest

De loting is altijd een ding op een avond als deze. Er zijn een aantal spelers die vaker mee hebben gedaan die u kunnen beamen dat het valt of staat met een voordelige loting. Daarom is het belangrijk dat dit op een integere, eerlijke en transparante manier gebeurt. Hiervoor is dan ook een mystery-guest ingehuurd, of beter, ‘ministery guest’ ingehuurd door de organisatie. Kosten nog moeite gespaard voor deze mystery-guest die na vorige week toch wel wat tijd over had. Niemand minder dan toekomstig oud-fractievoorzitter van GroenLinks, Jesse Klaverjas, heeft deze avond de loting verzorgd van de teams. Zelf heeft hij niet zoveel met het spel. ‘De kaarten zijn toch altijd verkeerd geschud’ gaf hij aan in een kort interview met Sliedrecht Sport TV. “Wel heb ik een zusje die veel klaverjast en heb ik nog een broer die klaverjaskampioen van Nederland is geweest” verklaarde hij na afloop.
Ei-zersterk podium

Het was een spannende strijd en nog tot de laatste ronde kon er nog van alles gebeuren. De organisatie hoopte stiekem wel op winnaars uit Sliedrecht zodat een rondje naar bijvoorbeeld Aalsmeer bespaard bleef. Ik hoor u denken: waarom worden de prijzen niet gewoon opgestuurd? De prijzen waren nogal seizoensgebonden en met de huidige levertijden van DHL hebben de winnaars een paashaas onder de kerstboom staan. Service van de organisatie: de prijzen worden thuisbezorgd. Ook als u in Aalsmeer woont. Het ritje naar Aalsmeer bleef gelukkig bespaard omdat de top drie er als volgt uitzag:
  1. Maikel Dalmeijer (hij won een paasei ten grote van een volleybal in ruil voor een verplicht lidmaatschap van Sliedrecht Sport)
  2. Else van der Leeden
  3. Hans Slieker (teleurgesteld in zijn prijs. Chocolade doet het minder goed op de BBQ)
De organisatie spreekt van een zeer succesvolle editie en dankt alle deelnemers voor de hoge opkomst. In deze tijden nog steeds vol enthousiasme en trouw deelnemen, dat kenmerkt de echte Sliedrecht Sporter. Houd u allen taai en we zien u snel weer bij een, laten we hopen voor vooral Ad Slieker, fysieke versie in ’t Bankie.

Goed voor brons: Hans Slieker


Terug naar nieuws overzicht


Business Club