26|01

Primeurs voor Dames 1

Een avond vol nieuwe dingen... zo was het voor het eerst dat de court crew en mini van de week door een andere vereniging werden ingevuld: Flits uit Papendrecht. Ze waren helaas geen getuige van een geweldige wedstrijd...

Foto’s: Hans van Wijngaarden

Sliedrecht Sport heeft het initiatief genomen om met verenigingen uit de regio meer samenwerking te zoeken. Samen sta je tenslotte sterker en kunnen we het volleybal nog beter op de kaart zetten. In dat kader was Flits uit Papendrecht vanavond als eerste op bezoek.

Voorafgaand aan de wedstrijd spraken beide besturen over diverse zaken en de hele court crew én de mini van de week werden door de Papendrechtse club geleverd. Goed om te zien dat er veel vlakken zijn waarop we elkaar kunnen versterken!

Oh ja… en dan de wedstrijd. Dat leverde een andere primeur op. Want nog nooit was een tegenstander zo slecht in De Basis. Set-Up oefent blijkbaar thuis op een langer veld, want veel services vlogen uit. Ook had het team een voorliefde voor het blok. Niet om het te hanteren, maar wel om er vol in te smashen. Het werd dus nooit een wedstrijd. Alleen in de derde set was er enige vorm van tegenspel, maar onvoldoende om de 3-0 overwinning van blauw-wit in gevaar te brengen: 25-13, 25-11 en 25-20.

En omdat de dames dus nog wat energie over hadden, beleefden we nog een derde primeur… ons landskampioenteam hielp gewoon even mee om de reclameborden uit de wedstrijdring op te ruimen. Chapeau!

Op naar de wedstrijd van donderdag. Dan is Eurosped in De Basis te gast in het kader van de halve finale Beker… dat belooft een spannender potje te worden. Komt allen!

In en om Ootmarsum

Springendal Set-Up ’65 dames 1 niet opgewassen tegen Sliedrecht
“Het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 bleek bij lange na niet opgewassen tegen Sliedrecht Sport. In de eerste twee sets werd het een eenzijdig duel, waarbij met name oud Springendal Set-Up ’65 speelster Christie Wolt een ware plaaggeest bleek voor het Ootmarsumse team. De gasten uit Twente namen nog een 0-1 voorsprong in het eerste part, maar daarna bleek Sliedrecht heer en meester.  Het klassenverschil was groot. Sliedrecht speelde een puike partij, terwijl Springendal Set-Up ’65 door een matige serve niet in het spel kwam. Daphne Giesselink en Marianne het Lam-Scholten scoorden in deze eerste set nog het meest en dat zegt genoeg dat de midspeelsters, met alle respect,  het moeten doen.”