27|02

Probleemloze driepunters voor vrouwen en mannen tegen VCN

Dames 1 van Sliedrecht Sport kende thuis tegen VCN weinig problemen en bleef met 25-13, 25-19 en 25-16 drie keer ruim aan de goede kant van de score. De mannen deden hetzelfde in de hal van VCN in Capelle. Daar was het nog iets vlotter achter de rug: 14-25, 9-25 en 19-25.

Verslagen van Vizier op Volleybal, foto’s D1 van Hans van Wijngaarden.

In de eerste set sloegen ze het gaatje van 12-9 naar 15-9 en vervolgens naar 21-10. De 25-13 was daar een logisch vervolg op. In de tweede set was er bij 14-7 alweer een ruim verschil, VCN kon dat tot drie punten terugbrengen bij 18-15 en 20-17 maar met een score van 5 om 2 hield Sliedrecht VCN ook in deze zet onder de twintig. In set drie maakte VCN een 6-1 achterstand bij 6-6 ongedaan, tot 12-11 bleven ze vervolgens gelijkwaardig, maar daarna nam de thuisploeg met een lange serie weer afstand (18-11). De set ging met 25-16 naar Sliedrecht.

Denise de Kant werd met 10 punten topscorer. Laura Kerkhof scoorde 9 keer voor VCN, waarvan 4 keer blokkerend. Met 51 om 38 scores was Sliedrecht de duidelijk betere ploeg.

Hier lees je het hele verslag op Vizieropvolleybal.nl.

Heren 1

Sliedrecht Sport heeft gisteravond met een 0-3 zege bij VCN zijn kandidatuur voor  de vierde plaats in leven gehouden. Met name in de eerste twee sets kwam de thuisploeg er niet aan te pas. Met 14-25 (na 4-10 en 8-18) en 9-25 (4-11 en 8-17) werden ze van het veld gespeeld. In de derde set kon VCN tot 9-10 blijven meedoen, de serie naar 9-15 sloeg het eerste gaatje, dat na 14-22 was beslissend voor de 19-25 eindstand.

Marius den Hartog van Sliedrecht Sport werd met 19 treffers de topscorer van de partij. Aanval (+110 en blok (+6) maakten grotendeels het voordelige verschil voor Sliedrecht.