04|03

Ronde 3 Kampioenspoules: back on track

Pakten zowel Heren 1 als Dames 1 een nederlaag afgelopen weekend, in de midweekse ronde werd er weer twee keer winst geboekt. En ook nog met de volle buit van zes punten.

Foto’s: Rick den Besten

Onze mannen mochten de uitwedstrijd in Zevenhuizen spelen. Voorwaard geen sinecure, maar toch wist blauw-wit zich prima van hun taak te kwijten. Ondanks setverlies werd de volle buit meegenomen naar de Alblasserwaard: 21-25, 22-25, 25-23 en 18-25. Daarmee blijven we in het spoor van de ‘big 3’.

Via deze link vind je de fotoreportage van Ruud Montagne op Volleyinfo.nl.

Dames 1
Aan de kant van de dames betekent ‘back on track’ dat we weer terug zijn op een finaleplaats. Koploper Eurosped werd in De Basis met solide, aanvallend spel dik verslagen. Alhoewel de weerstand van de Twentsen in de loop der wedstrijd toenam (25-9, 25-23, 25-23) leek het er geen moment op dat onze landskampioenen de controle kwijt waren. Zelfs niet toen in set 3 een achterstand van vijf punten werd bereikt. Servicedruk en scherp veldspel brachten ons weer langszij en uiteindelijk de meer dan verdiende drie punten. Daardoor nestelen we ons op een tweede stek; net achter Apollo.

Volleybalkrant

Sliedrecht wint topper; strijd om finale blijft open
Al snel in de eerste set had de thuisploeg de druk er vol op. Eurosped had het vooral lastig met de servicedruk, wat ervoor zorgde dat Sliedrecht al snel een ruime voorsprong te pakken had. Richting het einde van de set was het verschil al opgelopen tot meer dan tien punten. Fleur Savelkoel serveerde haar ploeg vervolgens vanaf de servicelijn meteen naar setwinst (25-9).

Hoewel het team van Diane Rademaker en Jan Berendsen zich enigszins herstelde in set twee was het opnieuw Sliedrecht dat het initiatief in handen had. Via 13-10 werd het al snel 18-12 en leek Sliedrecht op weg naar de 0-2. Toch maakte Sliedrecht het zichzelf weer onnodig moeilijk door Eurosped terug te laten komen. Via scores van de ingevallen Lobke Overtoom knokte de gasten zich weer naast Sliedrecht (20-20), maar het eerste setpoint was voor Sliedrecht. Het killblock van Lisanne Baak besliste meteen de set (25-23).

Ondanks het verlies van set twee hield Eurosped het goede niveau vast. Daarmee leek het op weg naar een vierde set, maar bij de ‘big points’ trok Sliedrecht de stand weer gelijk. Opnieuw volgende een spannende slotfase, waarin Sliedrecht als eerst de kans kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat lukte, want een uitgeslagen bal van Jolien Knollema besliste de wedstrijd (25-23).

Lees hier het hele verslag van Eline Draaisma op Volleybalkrant.nl.