19|03

Roy Kroon blikt vooruit op de kraker van zaterdag tegen Dynamo

Zaterdag kan Draisma Dynamo al haar plaatsje in de finale van de play-offs veiligstellen. Met een straatlengte voorsprong op de rest, lijkt de geroutineerde ploeg van Redbad Strikwerda haast onklopbaar in dit seizoen. Met spelers als Jeroen Rauwerdink en (ex-Sliedrecht Sport) Sjoerd Hoogendoorn op de hoeken, beschikt de ploeg over flink wat extra’s. Tel daarbij de jarenlange 'vaste waarden' zoals Freek de Weijer, Frits van Gestel, Nico Maneschijn, Mats Kruiswijk en Maikel van Zeist bij op en je weet dat dit team in principe op elke positie toppers heeft staan.

Roy Kroon blikt vooruit op de kraker van zaterdag tegen Dynamo

Foto: Hans van Wijngaarden

Sliedrecht Sport daarentegen veerde met een knappe overwinning op Lycurgus even op, maar viel afgelopen zaterdag alweer snel van de roze wolk af in Doetinchem. Het behalen van de kampioenspoule is al een prestatie op zich, met de vele nieuwe gezichten in de ploeg. Het geeft Sliedrecht Sport een positie in deze poule dat ze elke wedstrijd vrijuit kunnen spelen. Stiekem kunnen ze dus van doorslaggevend belang zijn in de strijd om de tickets voor de finale van de play-offs. Wie zonder kleerscheuren uit De Basis kan vertrekken, lijkt een grote kans te maken!

Juist in die hoedanigheid is Sliedrecht Sport gevaarlijk. Jong, gretig en ambitieus. Zonder druk spelen is het lekkerste wat er is. Hoe mooi zou het zijn als weer een stunt van jewelste uit de hoge hoed getoverd kon worden? De cijfers lijken echter niet in het voordeel van Sliedrecht Sport te spreken. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Sliedrecht Sport misschien wel de mooiste wedstrijd tot nu toe speelde in De Basis. De kwartfinale van de Beker, waarbij er als Topdivisionist nog brutaal werd gewonnen van het onaantastbare Draisma Dynamo.

Een korte terugblik naar deze wedstrijd zou dan misschien ook wel weer het nodige vuur kunnen aanwakkeren bij de mannen van Paul van der Ven. Paul staat bekend om zijn mooie filmpjes in de aanloop naar een topwedstrijd, waarbij hij alles uit kast kan halen en allerlei volleybal-coryfeeën een mooie boodschap kan laten inspreken. Kleine tip: Geen woorden, maar daden. Laat de daden van weleer nog eens zien aan de mannen en zorg ervoor dat ze met net zoveel kippenvel op hun armen het veld betreden, als waarmee ik dit stukje zit te tikken wanneer ik hieraan terugdenk…

Tekst: Roy Kroon


Terug naar nieuws overzicht


Business Club