08|10

Roy Kroon blikt vooruit op de match tegen Lycurgus

Het wedstrijdprogramma had wat beter opgebouwd kunnen worden. Al kunnen we stellen dat dit geen garantie op succes is, kijkende naar de WK bij de dames. Sliedrecht Sport speelt met een flink vernieuwde selectie in de eerste paar competitieduels direct enkele toppers. Wist men vorige week zaterdag nog niet te stunten in Doetinchem, zo willen de blauwwitten vanavond maar al te graag de eerste stunt van het seizoen noteren. Samen Lycurgus is de tegenstander, die toch al enkele jaren in de top van het vaderlandse volleybal acteert. Een lastige opgave, zeker op papier. Toch zijn er dingen waar we hoop uit kunnen putten vanavond.

Roy Kroon blikt vooruit op de match tegen Lycurgus

Foto: Roel Ubels

Allereerst de seizoensopbouw. Ervaring leert inmiddels dat Sliedrecht Sport over het algemeen furieus van start gaat in het seizoen, om zo snel mogelijk zeker te zijn van deelname aan de kampioenspoule. Traditionele topteams bouwen hun seizoen vaak wat zorgvuldiger op en willen vooral in de kampioenspoule pieken.

Daarnaast de samenstelling van het team. Youri Ebbelaar, Luuk de Groot en Hugo van Veen zorgen voor flinke verjonging. Buitenlandse aanwinst Emanuel Driza is een grote onbekende en met Daan Haanappel hebben een frivole en onberekenbare spelverdeler in huis gehaald. Oftewel: Het team zal, zeker in het begin, nog behoorlijk grillig spelen. Hoge pieken, diepe dalen. Wie weet zien we vanavond een flink hoge piek!

Tot slot, thuisvoordeel. Lycurgus heeft een lange reis achter de rug. Sporthal De Basis staat garant voor spektakel. Ook de nieuwe aanwinsten zijn grotendeels publieksspelers. Een fraaie wisselwerking met het thuispubliek zou zomaar eens het extra steuntje in de rug kunnen zijn.

Genoeg aanknopingspunten voor een fantastische openingswedstrijd in sporthal De Basis.

Ik heb zin in! jij ook? Om 20:00 uur blaast Daniel Jettkandt voor de eerste service.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club