14|01

Ruben van Mourik blikt vooruit naar… Lycurgus

Het afgelopen weekend was voor de Sliedrechtse mannen een teleurstelling. Waar afgereisd zou worden naar het zuiden voor de wedstrijd tegen Numidia Topvolleybal Limburg, gooide corona uiteindelijk roet in het eten. De wedstrijd werd afgelast en moet later worden ingehaald.

Ruben van Mourik blikt vooruit naar… Lycurgus

Foto: Hans van Wijngaarden

Toch kijken we vandaag even vooruit, in de hoop dat iedereen fit en gezond wordt/blijft. Komende zaterdag speelt Sliedrecht Sport Heren 1 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Amysoft Lycurgus. Het zijn altijd mooie potjes tegen de Noorderlingen. Beide clubs hebben in de jaren dat Sliedrecht Sport in de Eredivisie speelt een goede band opgebouwd.

Sliedrecht Sport staat op dit moment aan de goede kant van de streep voor het behalen van de kampioenspoule. Met zestien punten uit elf wedstrijden staat het keurkorps van Van der Ven op de vierde plaats in de competitie. Met naaste belagers Vocasa en Taurus zijn er echter twee stevige kapers op de kust. Daarbij mogen ook het Talentteam en Simplex/SSS die respectievelijk de zevende en achtste plaats op de rangschikking bezetten niet worden uitgevlakt.

Het belang van deze wedstrijd is voor Lycurgus ogenschijnlijk minder groot. Het team van Arjan Taaij staat op een stevige derde plek. Daarmee mag het met Orion en Dynamo uitvechten wie de eerste competitiehelft als ‘meister’ eindigt. Net als voorgaande jaren zal Lycurgus de blik al voorzichtig op de kampioenspoule en de play-offs richten. Het team verder klaarstomen, processen inslijpen voor de apotheose.

Tja… en nu maar hopen dat er zaterdag gespeeld kan worden in De Basis. Nog even iets verder gedacht: wat zou het prachtig zijn als er over een tijdje weer publiek op de tribunes van De Basis zit. Heerlijk, zo’n avondje topvolleybal. Met een lekkere pint na afloop in het Bankie. Het lijkt alweer zo lang geleden. Maar het komt vast snel terug. Eerst zaterdag maar eens knokken voor elk punt. Om 20.00 uur staan de mannen aan de start. Live te volgen via deze website. Juicht u mee vanaf de bank?


Terug naar nieuws overzicht


Business Club