16|11

Ruben van Mourik over de clash met SSS

De Sliedrechtse mannen zijn het volleybalseizoen goed uit de startblokken gekomen. Afgelopen weekend won het vlaggenschip van PDK Huizen waardoor ze zich aan het einde van de avond na vijf gespeelde wedstrijden -in ieder geval voor even- koploper van de Eredivisie mochten noemen. Altijd leuk als je Teletekst-pagina 660 opent en Sliedrecht Sport bovenaan het linker rijtje staat. Zaterdag staat SSS uit Barneveld op het programma.

Ruben van Mourik over de clash met SSS

Foto: Rick den Besten

De Barnevelders, voor het tweede jaar onder de bezielende leiding van de oefenmeesters Paul van der Ven en Marnix Elbers, zijn doorgaans een leuke opponent voor Sliedrecht Sport. Ze mochten na drie verliespartijen tegen de traditionele top 3 (Dynamo, Orion en Lycurgus) afgelopen zaterdag weer eens drie punten bijschrijven na een overwinning op ZVH en komen dus met vertrouwen naar sporthal De Basis.

Waar kun je als liefhebber op letten tijdens deze wedstrijd? Een paar suggesties van mijn kant. Een libero scoort niet direct punten, maar kan indirect van grote waarde zijn voor een team. Mart de Groot maakt aan de start van het seizoen een fitte indruk en zet zowel pas-send en verdedigd de lijnen uit. Lukt het hem weer om zijn stempel te drukken? Dan Rick en Daan als spelverdelers: zijn zij in staat alle aanvallers op de juiste manier in stelling te brengen en kunnen ze de blokkering van de tegenstander verrassen? En tot slot: wie scoort zaterdag de meeste ballen: wordt dat één van de aanvallers op de hoeken of worden we getrakteerd op spektakel door het midden?

Nog een kleine ‘side note’: de lijntjes in de volleybalwereld zijn kort. Trainer Paul van der Ven is als wielerliefhebber nog altijd trouw metgezel tijdens de traditionele Sliedrechtse reis naar de Ronde van Vlaanderen. Deze trip staat alweer met stift omcirkeld voor 2024. Het zal Paul er veel aangelegen zijn om de punten in de tas mee naar de Veluwe terug te nemen. Vlaamse pinten drinken met Sliedrechters is toch net wat lekkerder als je gedurende het seizoen van ze gewonnen hebt.

Kortom, alle ingrediënten voor een leuke pot volleybal. Na afloop is de tap van ons clubhonk geopend om gezellig na te borrelen met de blauwe en groene mannen!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club