05|12

Schwerin maatje te groot

De Duitse vice-kampioen bleek gisteravond een maatje te groot voor ons eigen Dames 1. In eigen huis ging de volledige buit naar de oosterburen: 0-3.

Schwerin maatje te groot

Foto’s: Pim Waslander

Tot halverwege de eerste set ging het redelijk gelijk op en leek het spannend te worden, maar daarna maakten de Duitsen het snel af: 17-25, 17-25, 19-25. Hard gevochten werd er wel door de blauw-witten, maar de Schweriner waren gewoon beter. Jammer, maar helaas. Op 17 december wordt de return gespeeld in Noord-Duitsland. Het zou mooi zijn als er dan wel een setwinst geboekt kan worden.

AD

Sliedrecht Sport ondervindt kracht van Duitse topploeg Schwerin
De vrouwen van Sliedrecht Sport ondervonden in het CEV Cup-treffen met het Duitse Schwerin nog maar eens hoe de verhoudingen in Europa liggen. In De Basis ging de Nederlandse landskampioen, bekerwinnaar en Supercuphouder met 3-0 onderuit.

,,We wilden de beste wedstrijd van het seizoen neerzetten, dat is niet gelukt’’, was de conclusie van trainer Vera Koenen na het eerste Europese optreden van haar ploeg deze volleybaljaargang. ,,Om tegen een ploeg als Schwerin in de buurt van setwinst te komen moeten we boven onszelf uitstijgen en moet echt alles kloppen. Dat was niet het geval. En dan stonden zij ook nog eens met een mix te spelen, want dit was niet het basisteam van Schwerin.’’

Op voorhand besefte Koenen al dat deze loting eigenlijk het minst gewenst was. ,,Je wilt graag een rondje meer meedraaien, maar dat is tegen een tegenstander van dit kaliber een utopie. Dan moet je andere doelen stellen, zoals juichen bij ieder punt dat we maken.’’ De Duitse ‘Rekordmeister’ is een miljoenenploeg met louter fullprofs, met veel Duitse internationals, Amerikaanse toppers en twee Nederlandse Oranje-klanten Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis. Die laatste maakte deel uit van het basisteam van Felix Koslowski, naast clubcoach ook ‘Bundestrainer’ van het nationale team.

Geruggesteund door een legertje trommelaars, dat met het grootste gemak de aanhang van Sliedrecht Sport in decibellen klopte, wilde Schwerin bij het bezoek aan de Alblasserwaard vooral niet te veel energie te verspillen.

Onbevangen de strijd aangaan
Sliedrecht Sport, dat vorig seizoen tegen de regerend landskampioen van Duitsland Stuttgart tweemaal kansloos was, wilde zich zo goed mogelijk verweren: ,,Onze doelen voor deze wedstrijd waren duidelijk: onbevangen de strijd aangaan, volle bak gaan en dan kijken hoe ver we zouden komen’’, stipte diagonaalspeelster Jolijn de Haan aan.

De 17-jarige groeibriljant van Sliedrecht Sport deed dat met verve en kreeg een compliment van haar ervaren coach. ,,Als ik zie hoe Jolijn op haar leeftijd met lef staat te spelen in zo’n wedstrijd, dan vind ik dat knap.’’ De tiener nam die loftuiting in grote dank aan. ,,Ik kan best genieten van zo’n wedstrijd, al weet je op voorhand al wat de uitkomst wordt. Ik denk dat we met elkaar best een goed niveau neer hebben gezet.’’

Lees hier het hele artikel van Arco Bomgaars op AD.nl

Volleybal.nl

Sliedrecht Sport verliest met 0-3 van Schwerin
De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben in de eerste ronde van de CEV Cup, het tweede niveau in Europa, met 0-3 (17-25, 17-25, 19-25) verloren van de Duitse topclub SSC Palmberg Schwerin. De landskampioen van Nederland vocht hard voor elk punt, maar moest duidelijk haar meerdere erkennen in de ploeg van internationals Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis.

Sliedrecht Sport begon vanavond aan het nieuwe Europese avontuur en begon in de eerste ronde van de CEV Cup. Met een tegenstander van formaat wist de Nederlandse kampioen dat het een flinke klus te klaren had om de achtste finales te bereiken. SSC Palmberg Schwerin is de huidige nummer 2 van de Bundersliga en heeft een ijzersterke, internationaal gekleurde selectie.De Duitse ploeg veroverde vorig seizoen de Duitse supercup en de beker en eindigde als tweede in de Bundesliga.

Lees hier het hele artikel op volleybal.nl

Vizier op Volleybal

Sliedrecht Sport kansloos tegen Schwerin
Dat het sportief een moeilijk avondje zou worden om een basis te leggen voor een succesvol vervolg in dit toernooi was wel bekend bij de thuisploeg en de 900 toeschouwers. Schwerin staat net als Sliedrecht op dit moment tweede in de nationale competitie, die in Duitsland toch wel van een hoger niveau is dan in Nederland. Sliedrecht zou een topavond moeten hebben en Schwerin een beetje een off day om het spannend te maken. Geen van beide was van toepassing.

In de openingsset waren de verschillen aanvankelijk maar minimaal in het voordeel van de gasten. De 8-7 werd 13-16 en het grote verschil kon Schwerin pas maken na de 17-19 stand. Denise Hanke scoorde met haar befaamde 2de bal met de linker de 17-21, waarna alle pogingen van Sliedrecht op de side out via een blokpunt van Schwerin werden verijdeld. Vier op rij maakten er 17-25 van.

Christie Wolt begon in de tweede set in de basis. Schwerin liep meteen uit naar 0-3 en bouwde het verschil via Nicole Oude Luttikhuis en een volgende pegel van Denis Hanke uit naar 2-6 en 3-8. Wolt scoorde, Hanke sloeg nog een tweede bal hard tegen de vloer en het verschil was bij 7-13 (time out Sliedrecht) al opgelopen tot zes punten. Bij 15-18, na twee aces van Christie Wolt, moest Schwerin de time out in, en vervolgens waren ze weer bij de les en maakten de set via 16-22 met 17-25 af.

In de derde set was het spelbeeld niet veel anders. Sliedrecht werkte hard, maar al dat harde werken was niet voldoende om het Schwerin echt lastig te maken. Brechtje Kraaijvanger kwam Jolijn de Haan vervangen, maar kon het verschil ook niet maken. Een vlotte 2-5 achterstand werd 5-7, maar die duivelse linkse van Hanke had op de 5-9 stand weer succes.

Schwerin liep heel ver uit (7-16), Sliedrecht wilde zich echter niet zomaar gewonnen geven en kwam met Carlijn Ghijssen – Jans aan serve terug naar 14-18, waarop een time out volgde. Dat betekende meteen het einde van de inhaalrace, de stand ging naar 14-20, 18-23 en 19-25. De twintig puntengrens werd net niet gehaald.

De eigen score beliep 34 om 52 punten, de foutenlast 23 om 19. Bij Sliedrecht kregen Christie Wolt en Carlijn Ghijssen – Jans ieder 7 punten achter hun naam, Jolijn de Haan bleef er daar ééntje bij achter. Schwerin had in Gréta Szakmáry (11 punten) en Nicole Oude Luttikhuis de meest scorende speelsters. Spelverdeelster Hanke maakte er totaal 8.

Lees hier het hele artikel op vizieropvolleybal.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club