12|10

Sliedrecht vs. Flamingo’s. Hoe is ‘t nu met Shannon Gerhardt?

Shannon speelde twee seizoenen bij Sliedrecht Sport (2010-2012) en maakte daarin het eerste landskampioenschap mee. Aanvankelijk speelde ze als passer-loper, later ook veelvuldig als libero. Shannon is altijd positief, goedlachs en weet met die ontwapenende Limburgse tongval veel harten voor zich te winnen. Zaterdag spelen de twee clubs tegen elkaar, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de carrière van de in Gennep woonachtige Shannon. Hoe is het nu met haar?

Sliedrecht vs. Flamingo’s. Hoe is ‘t nu met Shannon Gerhardt?

Tekst: Wim van Mourik

Wat doe je tegenwoordig?
“Met mij gaat het goed! Ik heb de studie fysiotherapie in augustus afgerond en werk in Boxmeer bij het fitnesscentrum Donna Vitale. Daar heb ik het heel erg naar mijn zin. Ik ben me nu aan het oriënteren op werk dat nog beter aansluit bij mijn opleiding”.

Welke herinneringen heb je aan Sliedrecht Sport?
Sliedrecht Sport is een hele mooie vereniging. Ik heb daar een supertoffe tijd gehad. Met in een betrekkelijk korte periode een paar mooie ervaringen op hoog niveau: het landskampioenschap in Sneek, het winnen van de beker tegen Weert in Almere en natuurlijk de Europa Cup wedstrijden. Ik moet nog wel eens denken aan al die supporters, sponsors en business club leden die mee waren in Hartberg, Oostenrijk, dat was super gezellig.”

Wat ben je gaan doen na Sliedrecht Sport?
“Na 2011-2012 ben ik overgestapt naar Peelpush. Het was gezien mijn studie en werk allemaal wat dichterbij, dat gaf minder stress en druk. Daar heb ik twee seizoenen gespeeld en daarna terug naar het oude nest: Flamingo’s in Gennep. Daar heb ik nog drie seizoenen gespeeld en ben toen na afloop van het seizoen 2016-2017 gestopt. Ik kon het volleybal nog niet helemaal loslaten, het team zat een beetje in personele problemen en daardoor heb ik vorig seizoen nog een paar wedstrijden op de libero positie gestaan.”

Heb je nog contact met de meiden uit het Sliedrechtse team van toen?
“Eigenlijk niet, het is een beetje verwaterd moet ik eerlijk zeggen. Ik heb toen nog wel met Fanny Lafeber afgesproken en verder kwam je elkaar natuurlijk wel eens tegen bij wedstrijden en op toernooien. Maar verder weinig, altijd druk hè, hihi.”

Foto: Jan van der Ham

Volg je Sliedrecht Sport nog enigszins van afstand?
“Ik volg zo de gebruikelijke social media zoals Facebook en YouTube en doordat ik in de technische staf van Flamingo’s samen met Rachelle en Anke de fysio doe blijf je natuurlijk wel op de hoogte van de gang van zaken.”

Wat verwacht je van de wedstrijd van vanavond?
“Fast heeft een leuke selectie, iets ouder qua leeftijd dan in voorgaande jaren, dus ook wat meer volwassen en meer ervaren. Het is ook een brede selectie dus ik denk dat de basis wat stabieler geworden is. Ik verwacht daarom een leuke pot, want reken maar dat Fast er vol voor gaat. Zij hebben per slot van rekening niets te verliezen, en dat is altijd lekker volleyballen.”

Ben je zaterdag bij de wedstrijd?
“Ik heb nog geen idee of ik kan komen kijken. De agenda voor het weekeinde zit vrij vol, maar als ik even kan wip ik zeker even aan. Zo niet: dan wil ik iedereen de hartelijke groeten doen!”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club