25|11

Sliedrecht H2 strak en snel langs Compaen

Na een moeizame overwinning vorige week tegen EMD-Tooling HS1 lag er weer een mooie wedstrijd voor de boeg tegen Compaen HS1. Na een week prima getraind te hebben waren de talenten van Sliedrecht klaar voor de wedstrijd in het Hoge Noorden.

Zaterdag 24 november was het zover, de uitwedstrijd tegen de nummer 7 op de ranglijst Compaen HS1.
Set 1. Papi Vlot, aka hoofdtrainer Vlot, had weer een mooi basis team neer gezet. Dit keer met Daan op de spelverdeling, Heijting op de diagonaal, Ulreich en Papi Luke op de midden, Mart en zelfs opa Kroon die voor het eerst in het seizoen weer in de basis mocht beginnen op de buitenkant en Beukers mocht weer de mooie taak als libero op zich nemen. Met een paar mooie ballen aan het begin had Sliedrecht al een flinke toon gezet. Dit heeft Sliedrecht volgehouden tot het eind en Compaen kwam niet hoger dan 17 punten. Zo werd de eerste set netjes gewonnen door Sliedrecht met een stand van 17-25.

Set 2. Papi Vlot startte weer hetzelfde als in set 1. Weer begon Sliedrecht de set goed, Compaen kon nu wel iets langer meedoen met Sliedrecht. Dit duurde echter niet lang omdat Sliedrecht het blokkerend en verdedigend goed op orde had en kon zo mooi een paar punten uitlopen. Toen dit gebeurde kreeg opa Kroon een paar punten rust om te herstellen voor de volgende set. Glen mocht opa Kroon vervangen en met een stabiele set trok Sliedrecht ook de 2e set naar zich toe met een stand van 19-25.

Set 3. Begon Sliedrecht gelijk goed. Met een mooi kill-blok van Papi luke en een paar mooie rake klappen van Mart hadden we gelijk een mooie voorsprong. Opa Kroon en Beukers deden prachtig verdedigend werk waardoor Daan beachboy Heijting en Ulrich goed kon vinden. Hierdoor konden we de voorsprong behouden en hielden we de Noord- Hollanders zelfs onder de 15 punten. Met een mooie uitslag van 14-25 gingen we door naar de 4e set om de 5 punten te pakken.

Set 4. De opstelling bij Sliedrecht werd een beetje omgegooid en Opa kroon, Daan, Papi Luke en Heijting mochten het laatste setje toekijken. Hierdoor stond er een opstelling met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar! Een mooi jongens A team voor Open club zou je zeggen. Ook in deze set waren de jonge talenten van Sliedrecht Compaen de baas. Compaen was het in de laatste set een beetje kwijt en er kwam een tussen stand van maar liefst 11-22. Na klein dipje hebben de jonge talenten met mooi spel de laatste set gewonnen met 18-25.

U ziet het een mooie 0-4 overwinning voor de talenten van Sliedrecht Sport 2. Dit is er weer eentje extra erbij voor de beroemde Sliptongcup. Deze overwinning hebben wij goed en al zingend en drinkend gevierd met een welverdiende 3e helft in de mooie Compaense kantine.

Nu een weekend rust en dan mogen wij 8 december weer knallen tegen Inter Rijswijk HS2 om 16:45 in de Basis te Sliedrecht, onze mooie thuishaven. Het beloofd een mooie wedstrijd te worden, wees erbij!!