03|11

Sliedrecht droogt landskampioen Lycurgus af

De debutant tegen de kampioen.... wat verwacht je dan? Nou: 3-0 dus. Wat een wedstrijd!

SLIEDRECHT , 3-11-2018 , Sliedrecht Sport HS 1 - Abiant Lycurgus HS 1

Foto’s: Peter Verheijen

In de eerste set ging het gelijk op. De winst met 25-23 werd door het publiek dan ook verwelkomd als een mooie opsteker, niet wetende wat er nog ging komen. In de tweede set was Groningen geen schim van zich zelf. Of anders gezegd… Sliedrecht was gewoon super goed: 25-16.

In derde set leek het tij een lange tijd voor Lycurgus te zijn, maar de blauw-witten haalden mooi bij van 20-23 eindigde de set in 25-23 en: 3-0. Een vantevoren ondenkbaar scenario werd werkelijkheid. De eerste verliespot van dit seizoen voor de drievoudig landskampioen… door debutant Sliedrecht Sport. Geweldig!

Dagblad van het Noorden

Dramatisch slecht Lycurgus lijdt eerste nederlaag

“De landskampioen speelde tegen Sliedrecht Sport een dramatische wedstrijd. Coach Arjan Taaij probeerde met wissels het tij nog te keren, maar het kwaad was al geschied.

In de tweede set kreeg de thuisploeg bij een stand van 24-14 maar liefst tien setpoints. Aan het einde van de derde set speelde Lycurgus wat beter, maar ook deze werd na 23-20 voorsprong verloren.”

Lees het vele verslag op dvhn.nl.

Abiant Lycurgus

Abiant Lycurgus onverwacht onderuit tegen promovendus Sliedrecht
Van een blamage wil coach Arjan Taaij niet spreken. ‘Dan doe je de tegenstander tekort. Sliedrecht is echt een goede ploeg, die zeker bij de eerste vier gaat eindigen. Ze hebben vorig jaar de halve finale van de beker gehaald en hebben de afgelopen twee jaar thuis alleen van Dynamo verloren. Maar laat helder zijn dat dit voor ons een duidelijk spiegelmoment was. Een keiharde les dat dit niet kan. Het was onacceptabel en zo willen we het ook niet. We hebben echt heel terecht verloren. Het was veel te flegmatiek en we waren zelf niet in staat om een ommekeer te brengen. Dan ga je de bietenbrug op.’

Lees hier het hele verslag op lycurgus.nl

RTV Noord

Lycurgus blameert zich tegen promovendus Sliedrecht: 3-0 nederlaag
“De ploeg van coach Arjan Taaij is door deze smadelijke nederlaag ook koploper af in de eredivisie. Dynamo uit Apeldoorn is de nieuwe lijstaanvoerder met veertien punten uit zes duels. Lycurgus heeft twaalf punten uit vijf duels.”

Lees hier het hele verslag op RTVNoord.nl

Volleybal.nl

Sliedrecht Sport zorgt voor grote stunt tegen landskampioen
“Dat de 3-0 overwinning op Abiant Lycurgus zeer knap is, bewijzen de statistieken wel. Het is namelijk de eerste reguliere competitienederlaag sinds 14 februari 2018 voor de regerend landskampioen, toen verloren de Groningers met 3-2 op bezoek bij Draisma Dynamo. Nu werd er een dikke nederlaag geleden in De Basis.”