19|11

Sliedrecht H2 moeizaam langs EMD-Tooling

Na de overwinning op koploper Taurus kregen de talenten van Sliedrecht een welverdiend weekend rust. Waarna er twee goede trainingsweken volgden waarin zelfs een potje werd gevoetbald, onder leiding van scheidsrechter Vlot. Maar goed dat sommige van ons niet op voetbal zitten…

Foto’s: Brian Cleton

Zaterdag 17 november. Matchday. Ditmaal thuis tegen het gepromoveerde EMD-Tooling, de nummer 9 van de ranglijst. Nog altijd zijn we ongeslagen dit seizoen in de Basis…

Set 1. Frans zette de volgende poppen neer: Jelmer verzorgde de spelverdeling, Ulreich en Luke op het midden, Heijting op de diagonaal, Mart en Glen aan de buitenkanten en uiteraard Beukers als libero. De eerste ging erg gelijk op, waarbij Sliedrecht een beetje op de “handrem” speelde. Passend te afwachtend, serverend teveel fouten en aanvallend was het ook niet voldoende. De Limburgers trokken de eerste set met 21-25 naar zich toe.

Set 2. Sliedrecht startte hetzelfde als in set 1. Nog steeds slordig en de foutenlast lag te hoog. Weinig energie in de ploeg. Toch liep het al wat beter aan de Sliedrechtse kant. Ondanks het matige spel wisten we de set toch binnen te hengelen. Mede dankzij een sterke service serie van Mart. Ditmaal 25-21 in het voordeel voor ons.

Set 3. Begonnen we al beter. Met een 9-6 voorsprong nam EMD de time-out. Blokkerend was Ulreich sterk deze set en aanvallend scoorde Mart z’n balletjes. Waarna zijn veter los raakte. Blijkbaar mocht hij deze niet strikken, maar deed het toch. Gele kaart. Taart? Sliedrecht speelde deze set prima uit, opnieuw 25-21!

Set 4. Keken we al gauw tegen een flinke achterstand aan. 1-6. Er moest gauw iets veranderen. Daan en Bakker kwamen erin en Jelle/Heijting gingen naar de kant. De achterstand werd maar groter, er stond ondertussen 2-11 op het scorebord. Tijd voor Opa Kroon, wissel voor Glen.. Oh nee toch niet, Mart ging naar de kant. We kwamen nog een beetje terug, maar het was niet genoeg. 17-25 voor EMD.

Set 5. Kroon bleef staan en Mart kwam er ook weer in. Deze set begonnen we ijzersterk, mede dankzij killblocks van Opa. Waarvan 1 ook met een zelden vertoond 3-mansblok. 8-4 wissel EMD. Martijn van Wijgerden kwam het veld in aan de kant van EMD. Hij was duidelijk bezig met een andere sport dan ons.. Korfbal? Trefbal? Niemand weet het.. In ieder geval had hij een vangbal. Lekker! Puntje Sliedrecht. EMD was volledig de weg kwijt. 15-5(!) voor Sliedrecht.

Man of the match.. Roy Kroon! Hij deed het tij laten keren. Na afloop van de wedstrijd kreeg die een welverdiend krentenbolletje van zijn groei-maatje Jelle.

Op naar volgende week! Dan spelen wij om 18.00 in Oostzaan, tegen de piraten van Compaen.