12|04

Sliedrecht Sport bouwt aan Heren 1-selectie 2022-2023

De Eredivisie-selectie van Sliedrecht Sport krijgt al aardig vorm. Minstens de helft van het huidige team gaat verder; aangevuld met talent Youri Ebbelaar. Hij maakt de overstap vanuit Heren 2.

Sliedrecht Sport bouwt aan Heren 1-selectie 2022-2023

Foto: Pim Waslander

De nieuwe hoofdcoach, Martijn van Goeverden, kan komend seizoen wederom een beroep doen op spelverdeler Rick van der Sluis, libero Mart de Groot, diagonaal Marius den Hartog, middenman Jesper van Muijden en passer-lopers Erik van der Schaaf en Martijn de Haan. Daarmee is de basis voor een Eredivisiewaardig team gelegd.

Aanwinst
De focus van Sliedrecht Sport op eigen jeugdopleiding en doorgroei van talenten wordt belichaamd door de achttienjarige passer-loper Youri Ebbelaar. Hij is de eerste aanwinst van de blauw-witte Eredvisionisten, maar er zullen er meer volgen. “Na een topjaar bij Heren 2, waarin ik veel heb mogen leren van de ervaren spelers, vind het ik erg leuk om de overstap te maken”, aldus Youri Ebbelaar. “Ik heb zin in nieuwe uitdagingen en verwacht dat het een leuk en leerzaam jaar wordt.”

“Youri ontwikkelt zich ontzettend snel”, vult Martijn van Goeverden aan. “Hij heeft in alle wedstrijden van de laatste maanden laten zien dat hij de Topdivisie ontgroeid is. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel gaat aanpassen aan het niveau en de snelheid van het spel in de Eredivisie. De club kan trots zijn op het opleiden van zulke spelers.”

Om gelijk door te schakelen naar zijn visie op de selectie: “Na goede individuele gesprekken hebben veel spelers aangegeven dat ze willen blijven. Het is top om nu direct veel belangrijke spelers vast te kunnen leggen. De kwaliteit van de selectie is met deze spelers hoog en geeft daarnaast de ruimte om talenten uit eigen jeugd verder op te leiden. Met deze mix is de doelstelling voor 2022-2023 om wederom een stap dichter bij de traditionele top 3 te komen en daardoor in de nabije toekomst, een rol van betekenis te kunnen spelen in de strijd om het landskampioenschap.”

Floris van Rekom
In 2022-2023 zullen Floris van Rekom, Ivar de Waard en Joël Blokland niet meer terugkeren in het Sliedrechtse Heren 1. De twee eerstgenoemden geven beiden voorrang aan hun maatschappelijke carrières, na respectievelijk één en twee seizoenen in het blauw-wit. Bij Van Rekom spelen ook de blessures mee. Het ‘kind van de club’ en oud-international doorliep de hele jeugdopleiding bij Sliedrecht en speelde in 2008-2009 ook al een seizoen in Heren 1.

Voor tweede libero Joël Blokland is de combinatie Heren 2, Heren 1 en zijn werk lastig. Hij concentreert zich dus komend seizoen volledig op Heren 2 en zijn werk.

Niels Vermeulen
Wie er helaas ook niet bij meer zal zijn in het nieuwe seizoen is spelverdeler en sterkhouder Niels Vermeulen. Hij kwam in het seizoen 2013-2014 over van Triade VCT (nu onderdeel van Volley Tilburg) en speelde dus negen seizoenen in het blauw-wit van het Heren 1 van Sliedrecht Sport. Mede dankzij zijn spelverdeling en formidabele serve werd het kampioenschap van de Topdivisie behaald en konden daarna successen in de Eredivisie worden geboekt. Ook Niels zegt het topvolleybal vaarwel en gaat zich meer op zijn maatschappelijke carrière richten.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club