08|06

Sliedrecht Sport gaat Champions League in

Sliedrecht Sport heeft haar Dames 1-team aangemeld voor de Champions League 2018-2019. Het wordt het tweede seizoen dat de Nederlandse landskampioen op het hoogste Europese podium gaat uitkomen. Op 28 juni vindt de loting plaats en wordt bekend wie de tegenstander wordt.

Sliedrecht Sport gaat Champions League in

“Als Sliedrecht Sport gaan we altijd voor het hoogst haalbare”, licht voorzitter Cees Boer toe. “Als landskampioen hebben onze meiden een ticket voor de Champions League verdiend, dus gaan we graag wederom dat avontuur aan. Financieel is het echter nog niet rond en daarom doen we een dringend beroep op het bedrijfsleven in Sliedrecht en omstreken om dit mogelijk te maken. Champions League in Sliedrecht biedt enorme kansen voor exposure en hospitality. Maar sowieso wordt het natuurlijk een fantastisch evenement voor iedereen.”

Brons
Vorig seizoen speelden de blauw-witten ook in de Champions League. Toen werd eerst uit en thuis gewonnen van Asterix Avo Beveren en vervolgens twee keer verloren van de uiteindelijke winnaar van het brons in de Champions League: Imoco Volley Conegliano.

Tweede ronde
Naar verwachting stroomt Sliedrecht dit seizoen in de tweede ronde in die op 3 en 10 oktober 2018 gespeeld wordt. Bij winst is de derde ronde op 24 en 31 oktober. Mocht de tweede ronde niet overleefd worden, dan volgt sowieso de CEV-cup (Europacup II) op 7 en 14 november. Ook uitschakeling in de derde ronde Champions League betekent overigens dat er daarna een vervolg in de CEV-cup is.

Stevige ambities
“Voor iedere volleybalster is dit een ervaring die voor altijd bijblijft”, reageert trainer-coach Vera Koenen op de inschrijving voor de Champions League. “Voor de speelsters is het gaaf en heel motiverend om op het hoogste platform voor clubteams mee te kunnen doen. Daarnaast is het belangrijk voor het Nederlandse volleybal dat er clubs zijn met stevige ambities zoals Sliedrecht.”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club