08|11

Sliedrecht Sport gastheer van Special Olympics sporters bij H1 – Dynamo

Locatie: De Basis

Morgen zijn wij voor en tijdens de wedstrijd van Heren 1 tegen Dynamo de gastheer van de sporters van Special Olympics. De afgelopen periode hebben zij meegedaan met de succesvolle mediacampagne Play Unified, waarbij ze bekende sporters ontmoeten en uitdagen. De campagne wordt in De Basis afgesloten. Sliedrecht Sport is uitverkozen om de afsluiting te mogen hosten vanwege ons eigen Uniek-Volleybal programma, dat hand in hand gaat met het werk van Special Olympics.

Sliedrecht Sport gastheer van Special Olympics sporters bij H1 – Dynamo

Special Olympics Nederland. Tafeltennisser Richard tijdens de European Games 2014 in Antwerpen.

Play Unified organiseert ontmoetingen voor verstandelijk gehandicapten met bekende sporters zoals Laura Dijkema, Epke Zonderland, Tess Wester en Arjen Robben. Zij gaan samen trainen, spelen, naar een wedstrijd kijken en zij vieren de overwinning of verwerken de nederlaag. De campagne heeft drie Europese Effies (jaarlijkse vakprijs voor effectieve marketingcommunicatie) gewonnen en is nog in de race voor de Nederlandse variant. Bekijk dit filmpje om een verdere indruk te krijgen van de campagne.

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging die sportevenementen organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking om hun levenservaring te verbeteren. De komende periode wil Special Olympics zich inzetten om sporten voor verstandelijk gehandicapten verder te laten groeien binnen clubs. Sliedrecht Sport initiatief Uniek Volley sluit daar uitstekend bij aan, daarom zal onze vereniging morgen de gastheer zijn van deze beweging.

Morgenavond zullen onze volleyballers van Uniek Volley kennis maken met de sporters van Special Olympics, daarna gaan zij samen sporten in de Merwebolder. Vervolgens zullen Special Olympics en Uniek Volley zich introduceren aan onze sponsoren tijdens de Business Club avond. Uiteraard zullen ze ook op de tribunes zitten tijdens de clash tussen Heren 1 en de mannen uit Apeldoorn.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club