16|06

Sliedrecht Sport host première TeamNL Beach Tour

Vanmiddag hebben de kanonnen van Beach Team NL officieel hun Nederlandse Tour geopend in Sliedrecht. Na een eigen training werd er een gave clinic georganiseerd voor 53 jeugdleden. Ondanks een kwartiertje uitstel vanwege de regen, werd het een groot succes.

Sliedrecht Sport host première TeamNL Beach Tour

Foto’s: fotohoogendoorn.nl

Zo vaak heb je de kans niet om beachinternationals als Christiaan Varenhorst, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen live in actie te zien en ermee en er tegen te kunnen spelen. Aan onze eigen Yorick de Groot in en rond De Basis zijn we inmiddels wat meer gewend, maar ook hij was van de partij; net als bondscoach Victor Anfiloff en assistent Reinder Nummerdor.

Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de topbeachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en te trainen. Topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst legt uit waarom dit initiatief juist nu wordt gestart. “Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff. We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.”

Aan Sliedrecht Sport werd de eer gegund om de allereerste sessie te organiseren. Dat laten we ons geen twee keer zeggen en dus stonden er ruim vijftig jeugdspelers te wachten tot de clinic kon beginnen. Dit liet even op zich wachten vanwege het onweer, maar daarna ging het goed los; gade geslagen door journalisten van onder andere NOS, Trouw en het AD.

De clinic culmineerde in een potje Sliedrecht Sport tegen BTN, met aan de ene kant van het net Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen en Yorick de Groot en aan de andere kant 53 blauw-witten. Mooooooi!

Lees hier het verslag op Volleybal.nl. Daar kun je ook vinden hoe je je als club kunt aanmelden om ook een keer Beach Team NL op bezoek te krijgen.

En via deze link zie je de aftermovie. Ook leuk!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club