28|05

Sliedrecht Sport verwelkomt Mark Roper als assistent trainer-coach Dames 1

Locatie: Sliedrecht

Mark Roper zal komend seizoen hoofdcoach Vera Koenen assisteren bij het evenaren van de topresultaten van afgelopen jaargang. De ervaren trainer was eerder hoofdcoach bij Taurus (dames) en Dynamo (heren).

Sliedrecht Sport verwelkomt Mark Roper als assistent trainer-coach Dames 1

Foto: Pim Waslander

Roper volleybalde in het verleden bij, met name, Nivoc uit Nieuwegein en kwam uit als international voor Engeland. Afgelopen seizoen werkte hij als trainer bij Orion en US Amsterdam. “Ik ben blij dat ik de kans krijg om aan de slag te gaan bij een van de meest ambitieuze en sfeervolle clubs van Nederland. Hopelijk kan ik met mijn kennis de staf en speelsters ondersteunen in hun doel om een nog hoger niveau te halen. Dit alles uiteraard in combinatie met heel veel hard werken en plezier.”

Landskampioen
Vera Koenen: “Ik ben heel blij met de komst van zo’n ervaren trainer die landskampioen met Orion is geworden. Hij weet dus wat ervoor nodig is om een team naar een kampioenschap te leiden. Mark heeft heel veel verstand van volleybal en wij kunnen elkaar goed aanvullen, zodat het team nog meer stappen kan maken in de richting van onze nieuwe doelen voor komend seizoen.”

Staf op orde
De technische staf rond Dames 1 komt hiermee aardig op orde. André Schild blijft analist en scout; Carel van Rijsbergen gaat door als teammanager. Roper vervangt de assistenten van afgelopen seizoen: Nienke de Waard, Dineke van Dijken, Judith de Vries en Frank Vlot. Laatstgenoemde concentreert zich komend seizoen op de coaching en training van Heren 2. De drie eerstgenoemden kunnen hun rol in het afgelopen seizoen niet langer combineren met veranderde omstandigheden in werk en gezin.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club