25|09

Sliedrecht wint vijfde Supercup op rij

In de eigen De Basis hebben de meiden van Sliedrecht een perfecte start gemaakt. De vijfde Supercup op rij werd veroverd - de zesde in totaal - zonder een set aan Apollo 8 af te staan.

Sliedrecht wint vijfde Supercup op rij

Foto's: Pim Waslander

De strijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar markeert traditioneel de start van het Eredivisie seizoen. In dit geval betekende dat Sliedrecht Sport tegen Apollo 8 uit Borne.

Met het thuisvoordeel voor de landskampioen werd er om 20:30 uur afgefloten voor een mooie pot. In de eerste set was het, na een gelijk opgaand begin, Apollo 8 dat steeds de voorsprong had. Op 20 kwamen de blauw-witten echter langszij om er daarna overheen te klappen: 25-22.

Daarna kwam Sliedrecht eigenlijk niet meer in de problemen. In de tweede set was er steeds een kleine voorsprong voor de thuisploeg, die op 19-16 uitgebouwd werd naar drie. Na een wissel van Julia voor Jolijn verdween, met 25-21, ook de tweede set in de Sliedrechtse pocket.

In de derde set kwam Sliedrecht echt goed op stoom. Na 13-10 kwam Kirsten Christie vervangen. Via 17-12 kwam de 25-15 op het scoreboard en was de 17e hoofdprijs een feit. Mooooooooooooi!

 

Tubantia.nl
Net als in de laatste drie ontmoetingen tussen beide ploegen in het afgelopen seizoen, toen Apollo 8 driemaal met 3-0 verloor in de finale van de play-offs om de landstitel, moesten de volleybalsters van de broers Bart en Thijs Oosting het in de strijd om de Supercup opnieuw doen zonder setwinst. En dat kwam hard aan in het Bornse kamp, waar vooraf de verwachtingen toch echt anders waren. Ditmaal, bij de officiële start van het nieuwe seizoen, lagen er in de Zuid-Hollandse sporthal toch echt kansen voor Apollo 8. Te meer omdat de tegenstander met het vertrek van drie belangrijke basisspeelsters aan kwaliteit had ingeboet. Hoe anders pakte het uit in de praktijk.

Hier lees je het hele verslag van Ralph Blijlevens op Tubantia.nl.

 

Vizier op Volleybal
Het lijkt wel een continuing story. Na de supercupwinsten van 2017 tot en met 2020 won gisteravond Sliedrecht Sport voor de vijfde keer op rij de eerste prijs van het nieuwe seizoen. Tevens was het na de serie 3-0 uitslagen, waarmee de play-offs vorig seizoen tegen Apollo 8 werden afgesloten, de eerste 3-0 in het nieuwe seizoen tegen Apollo 8. Dus ook wat dat betreft een voortdurend verhaal.

Hier lees je het hele verslag van Gerard Heerink op VizieropVolleybal.nl

 

En hier lees je het verslag op Volleybalkrant.nl

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club