08|07

Sliedrechts zilver en brons op NK Beach

Afgelopen weekend werden in Huizen en Bilthoven de Nederlandse jeugdkampioenschappen Beachvolley gespeeld. Daarbij was er aardig wat Sliedrechtse inbreng, met ook medailles als resultaat. Ole Vlot en Mara van Gastelen legden beslag op de tweede plaats in de U13-categorie. Voor Linne Pol en Fenna van der Valk was er het brons in de U15. Gefeliciteerd!

Sliedrechts zilver en brons op NK Beach

Foto’s: o.a. Ronald Hogendoorn

NK U13
Afgelopen zaterdag deden wij (Ole en Mara, beiden 11 jaar) mee met het NK U13. In totaal deden er zestien teams aan mee. Het toernooi werd in Bilthoven gehouden. De ochtend en begin van de middag wonnen we de wedstrijden makkelijk. Het begon wel steeds harder te waaien.

De halve finale moesten we tegen twee lange meiden van 12 jaar spelen. De eerste set wonnen wij, de tweede set verloren wij. De derde set was erg spannend. We stonden achter en hebben uiteindelijk met twee punten verschil gewonnen. De finale speelden we tegen de Rademakers. We bleven netjes in drieën en met lef spelen. Maar hadden moeite met de hoge onderhandse service van de tegenstander die door de zomerstorm ineens naar beneden viel. Helaas verloren we deze wedstrijd met 2-0. Hierdoor werden we tweede van Nederland.

 

NK Meiden U15
Wat was het een superleuk tweedaags toernooi! Wij (Linne & Fenna)  speelden deze twee dagen in Huizen, waar we met 26 teams (verdeeld over vier poules) zaterdag vol goede moed zijn gestart.

De concurrentie was groot, de omstandigheden best lastig door de harde wind en flinke regenbuien maar we wisten uiteindelijk vijf van de zeven wedstrijden te winnen. Nadat de eerste speeldag erop zat wisten we alleen nog niet of we zondag in de winnaars of verliezers poule gingen spelen. Er waren namelijk nog vier teams in onze poule die ook vijf van de zeven wedstrijden hadden gewonnen. Daar heeft de wedstrijdleiding die avond waarschijnlijk even goed op zitten rekenen.

Bij het aanmelden op toernooi dag twee hoorden we pas dat we bij de beste acht teams zaten en dus speelden we in de winnaars poule. Zoals verwacht waren de tegenstanders echt goed, we speelden twee wedstrijden waarna we in de kruisfinale kwamen, helaas verloren we deze wedstrijd (van de uiteindelijke winnaars) waardoor we om de derde plaats mochten gaan strijden. Met 2-0 wisten we deze wedstrijd te winnen en bereikten we die hele mooie derde plaats.

We hebben het enorm naar ons zin gehad en zijn heel trots op onze prestatie. Volgend jaar zijn we er weer!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club