24|11

Soevereine overwinning op Zwolle

Vandaag hebben we weer laten zien wie er de baas is in de De Basis en waarom we 'als vanouds' bovenaan staan. De nummer 3, Regio Zwolle, kwam op bezoek, maar kreeg nooit de indruk dat er ook maar iets te halen viel: 25-17, 25-21 en 25-17. De 0-4 overwinning van de Zwolsen tijdens de Sliedrecht Sport-dag is weer rechtgezet!

Foto’s: Brian Cleton

Verslag Vizier op Volleybal

“De topper in de Eredivisie tussen Sliedrecht Sport en Regio Zwolle Volleybal, de nummers één en drie van de ranglijst, eindigde voor Zwolle in een teleurstellende 3-0 nederlaag. Alleen in de tweede set konden ze het de landskampioen lang lastig maken en viel de beslissing pas na de scores van 21-20 naar 24-21 en 25-22. Daarvoor en daarna werden de sets met 25-17 door Zwolle verloren.

In de eerste set liep Sliedrecht via 14-9 en 16-11 naar 22-13 en won ruimschoots. In de middelste set waren de teams aan elkaar gewaagd, met aanvankelijk voordeel voor Zwolle (7-10, 11-13) en een gelijkopgaand (14-14, 21-20) verloop naar de finale. In de derde set pakte Sliedrecht twee puntjes verschil (13-11) na in het begin minimaal achter te hebben gestaan (3-6 en 8-10). Na 17-14 moest Zwolle afhaken (24-16)

“We moeten met meer durf en lef gaan spelen”, vond coach Groothuis van Zwolle na afloop, waarmee hij tevens op het begin van de wedstrijd doelde. “We begonnen heel erg voorzichtig, terwijl je eigenlijk durf en lef moet tonen. In set twee was het al een stuk beter waardoor Zwolle op setwinst mocht hopen. Hetgeen ijdel bleek , en dat gold ook voor de derde set. “We haalden vandaag een laag scoringspercentage en daar kom je tegen Sliedrecht niet mee weg.”

Bij Sliedrecht werd Brechtje Kraaijvanger met 13 punten topscorer, Fleur Savelkoel kwam tot 11 treffers en Christie Wolt tot 9, net als Ester de Vries en Nova Marring van Zwolle. Serverend had Zwolle het beter voor elkaar met 3 om 8 aces, ook blokkerend deden ze maar minimaal voor Sliedrecht onder (10 om 8). Het verschil zat zoals Groothuis al zei in de aanval met 33 om 18 scores.”

Lees hier het hele artikel op vizieropvolleybal.nl.

RTV Oost

Regio Zwolle kansloos tegen Sliedrecht Sport
“Regio Zwolle Volleybal leed op haar beurt een kansloze nederlaag op bezoek bij koploper Sliedrecht Sport. In Zuid-Holland werd het na 25-17, 25-21 en 25-13 een eenvoudige 3-0 zege voor de ongenaakbare lijstaanvoerder. Door de nederlaag loopt de achterstand van Regio Zwolle Volleybal op Sliedrecht Sport op naar zes punten.”

Lees hier het hele artikel op rtvoost.nl.