01|10

Spannende Supercupstrijd, helaas zonder winst

Dat het vrijwel volledig gerenoveerde Sliedrecht van de goed ingespeelde en versterkte landskampioen zou gaan winnen, was vooraf al niet de inschatting. Dat gebeurde dan ook niet, maar de wijze waarop gestreden werd, geeft vertrouwen voor de toekomst.

Spannende Supercupstrijd, helaas zonder winst

Foto’s: Pim Waslander

Elroy startte met de vier overgebleven speelsters uit vorig seizoen (Noa, Lana, Evie en Louise), aangevuld met Sjakkie, Daphne en Janne. Na een goede start  van blauw-wit, trok Sneek bij, waarna een spannend duel ontbrandde dat nipt door de thuisploeg gewonnen werd: 25-23. In de tweede set was de Bekerwinnaar het helemaal kwijt. Met enig fortuin kwamen nog de dubbele cijfers op het scorebord, maar daar bleef het dan ook wel bij: 25-10.

Bij 15-9 in de derde set leek alles erop dat het op een tamelijk eenvoudige 3-0 voor de Friezinnen zou worden, maar dat liet Dames 1 toch niet gebeuren. Lotte kwam voor Noa en her en der werd er nog wat gewisseld door Elroy. Sliedrecht beet zich vast in Sneek en liet niet meer los. Na een eindsprintje werd het zelfs 24-26. Op naar de vierde set.

Daarin gebeurde eigenlijk precies hetzelfde. Weer moest het 15-9 worden voordat de Sliedrechtsen ontbranden. Maar toen dat gebeurde, gingen ze er ook echt voor. Een nagelbijtend slot ontstond, waarin matchpoint voor Sneek zich afwisselden met setpoints voor Sliedrecht. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind: 31-29. De zevende Supercup-finale op rij voor Sliedrecht eindigde net als de zesde, met verlies. Jammer, maar volgende week is er al weer kans op revanche als de Sneeksen in De Basis te gast zijn voor de eerste Eredivisie competitiewedstrijd van dit seizoen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club