18|12

Spijtige nederlaag Heren 1

Leverde de uitwedstrijd in Apeldoorn nog een nipt 3-2 verlies voor Sliedrecht op in de tie-break, thuis bleef het wedstrijdpuntentelraam leeg: 0-3. Een even verdiende als geflatteerde overwinning voor Dynamo.

Spijtige nederlaag Heren 1

Foto's: Pim Waslander

Na de bemoedigende uitscore zat heel Sliedrecht toch aan de livestream in de hoop op een stuntje. Met Floris nog steeds geblesseerd, was er over de startopstelling weinig verrassends te melden. Jesper mocht beginnen in plaats van Ivar en ook nu werd het 2-setter-systeem weer uit de kast gehaald, met zowel Niels als Rick binnen de lijnen. Met Erik, Raygid, Mart en Bart werd de strijd gestart tegen landskampioen en Supercup-winnaar Dynamo.

Dat zag er in de eerste set aanvankelijk niet al te best uit. Een 3-6 achterstand liep op naar 9-14, waarna Ivar Niels verving. Het luidde een inhaalrace in. Toen Niels weer terugkeerde stond er 15-17 op het scoreboard. Twee reeksen later (eerst naar 17-21 en vervolgens naar 20-21) was de spanning op en top. Het 21e punt van Sliedrecht Sport is er eentje om nog even terug te kijken via sliedrechtsport.nl/media. Prachtige rally, maar met nog steeds een achterstand als resultaat: 21-22, waarna rood-geel het afmaakte op 22-25.

Ondanks het verlies voelde je dat er meer in zat voor Sliedrecht. Coach Marnix (Paul geniet van een weekje vakantie) veranderde niets aan z’n opstelling en de score verliep in het begin ook wat gunstiger voor de thuisploeg: 7-5. De Dynamoërs kwamen echter sterk terug en bij de big points keek Sliedrecht tegen een gat van vier punten (16-20) aan. Deze keer kwam Martijn voor Niels, wat wederom bijdroeg aan een wederopstanding. Toen Niels weer terugkeerde was het 23-24. Wederom spanning ten top, maar wederom Dynamo dat aan het langste eind trok: 23-25.

Set 3 kende redelijk hetzelfde verloop. 7-4 werd 10-6, wat door Dynamo in 12-12 werd omgezet. Op 14-17 kwam Ivar voor Niels die met drie punten een 100 procent score neerzette. Bij Niels’ terugkomst (16-18) was het voor de derde keer op en top spanning. Zeker toen de komst van Martijn voor Erik er mede voor zorgde dat 16-20 tot 19-20 teruggebracht werd. Helaas… het vervolg aan Sliedrechtse zijde kwam er helaas niet: 20-25 en 0-3.

Maar goed, winst tegen Dynamo had ook echt wel een stunt geweest. Onverwacht dus. Heren 1 eindigt op een mooie vierde plaats in 2021, mede doordat Taurus niet meer in actie komt dit jaar. Inmiddels is VoCASA wel langszij gekomen qua wedstrijdpunten (16), maar is ons setsaldo een stukje beter. Op naar 2022!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club