23|09

Start Eredivisie Vrouwen pas in weekend 22 oktober

De start van de Eredivisie Vrouwen begint niet, zoals bij de mannen, op 1 oktober, maar is verplaatst naar het weekend van 22 oktober. De Nevobo mag van wereldvolleybalbond FIVB haar hoogste competitie pas starten na afloop van het nationaal team seizoen. De finale van het WK Volleybal Vrouwen wordt op 15 oktober gespeeld.

Start Eredivisie Vrouwen pas in weekend 22 oktober

In de afgelopen jaren kreeg Nederland van de FIVB steevast dispensatie om eerder te starten met de Nederlandse Eredivisie. Dit seizoen trekt de wereldvolleybalbond het internationale speelveld gelijk, zonder uitzonderingen.

De Nevobo heeft in samenwerking met de Nederlandse Eredivisieclubs getracht om toch te mogen starten op 1 oktober, maar dit is niet gelukt. Dit betekent dat de eerste drie speelronden niet doorgaan en op een later moment worden ingehaald. Voor Sliedrecht betekent dat, dat de thuiswedstrijden tegen VC Sneek (1 oktober) en VC Zwolle (15 oktober) verplaatst worden, net als de uitwedstrijd tegen Apollo 8 (8 oktober).

De Eredivisie Mannen gaat wel van start op 1 oktober, zoals gepland. Onze mannen beginnen uit tegen Orion. Op 8 oktober is het eerste thuisduel – wederom een topper – tegen Lycurgus.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club